İYİ Parti’de parti içi muhalefet: Yeni bir kadro ve başkan adayı ile devam ederiz

İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Genel İdare Kurulu’nda görev alan 4 isim, “Ortak Akıl Platformu” adıyla parti için muhalefete başladı. Paylaşılan metinde, taleplerinin dikkate alınmaması halinde, “kongrede partinin kuruluş ilkelerine bağlı yeni bir kadro ve genel başkan adayı ile yola devam edecekleri” belirtildi.

İYİ Parti’de yetkili kurullarda yer alan 4 ismin imzasıyla ‘Ortak Akıl Platformu’ kurulduğu açıklandı. İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal’ın Twitter hesabından paylaşılan metinde, taleplerin dikkate alınmaması durumunda yeni bir kadro ve genel başkan adayı ile yola devam edileceği bildirildi.

Avukat Ethem Baykal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, iki sayfalık bir metin yayınlayarak, “Ortak Akıl Platformu kurulmuştur. Taleplerin muhataplarınca dikkate alınacağını ummaktayız. Dikkate alınmaması halinde, önümüzdeki kongrede partimizin kuruluş ilkelerimize bağlı yeni bir kadro ve genel başkan adayı ile yola devam edeceğimizi TÜRK milletine saygı ile duyururuz” ifadelerini kullandı.

Metinde, İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi Ethem Baykal’ın yanı sıra Genel İdare Kurulu üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Arzu Önşen’in, Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi İsmet Koçak’ın ve Kurucular Kurulu üyesi Adil Erkoç’un isimleri “Ortak Akıl Platformu Tanıtım Kurulu” sıfatıyla yer aldı.

Avukat Ethem Baykal'ın Twitter hesabından paylaşılan metin şöyle:

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Altınok, '600 daire' sorulunca sinirlendi: Hakaretler yağdırdı Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Erbakan, 'İstanbul adayımızı çekmeye hazırız' diyerek şartlarını sıraladı İstanbul’u istiyorsa Erdoğan nerede? Zeydan Karalar ikinci döneme hazır: Seçim için oran verdi