İzmir Barosu, 7-8 Temmuz'da duruşmalara girmeyecek: "Avukatlara yönelik şiddet engellenmeli"

İstanbul Barosu üyesi Avukat Servet Bakırtaş'ın silahlı saldırıda yaşamını yitirmesini İzmirli meslektaşları protesto etti. 2 gün boyunca duruşmalara girmeme kararı alan avukatlar, yapılan saldırıyı kınadı.

BİRGÜN EGE

İzmir Barosu, İstanbul Barosu üyesi Av. Servet Bakırtaş'ın silahlı saldırıda yaşamını yitirmesine tepki gösterdi. Avukatlara yönelik şiddetin sonlandırılması için Bayraklı Adliyesi C Blok önünde bir araya gelen avukatlar, basın açıklaması sonrası cübbeleri ile Bayraklı Adliyesi'nden ek binaya kadar yürüdü. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, İstanbul Barosu üyesi Avukat Servet Bakırtaş'ın silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi üzerine yapmış olduğu acil toplantı sonucunda aldıkları 2 günlük duruşmalara girmeme çağrısını yineledi.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, avukatların ekonomik şiddet ve ölüm arasında kıstırılmak istendiğini dile getirerek, “Ülkenin iyiye gittiğinden bahsetmek istiyoruz ama maalesef mümkün olmuyor. Avukatlara yönelik ekonomik şiddeti eleştirmek, asgari ücret tarifesindeki yüzde 25’lik artışa mahkûm edilen avukatların sesini duyurmak istiyorduk. Ama açıklamayı yaptığımız esnada İstanbul Barosuna mensup bir meslektaşımızın mesleki faaliyetleri sebebiyle saldırı sonucunda katledildi. Aylardır, yılladır söylüyoruz. Avukatlara yönelik şiddetin durdurulması, avukatın ötekileştirilmesinin önüne geçilmesi için önlemlerin alınması gerektiğini, avukatların üvey evlat olarak görülmekten vazgeçilmesi gerektiğini her defasında dile getiriyoruz. Ama maalesef yaşadığımız şey yine avukatlar üvey evlat ve sıkıntılar. Bir yandan ekonomik şiddet bir yandan ölüm bizi içine hapsetmek istedikleri alan burası. O alana sığmayacağız yıkıp geçeceğiz” dedi.

YARGILAMA FAALİYETİ İŞLEVSİZ KALIR

Avukata yönelik şiddetin önüne geçilmemesi halinde yargılama faaliyeti işlevsiz kılmak için kararlı olduklarını vurgulayan Yücel, “Avukatlar yurttaşın hak arama mücadelesinin temsilcisi, adaletin yerine gelmesin garantisi bunu iktidar mensuplarına bir türlü anlatamadık. Anlamaya niyetleri yok gibi gözüküyor ama şunu bilsinler 81 Baro ortaklaşa haklarımızı almak için mücadele etme kararlığından bir adım geriye düşmeyeceğiz. Ölümüz var bugün ekonomi konuşmayalım dediler. Ekonomiyle de bizi öldürüyorlar, yoksulluk ücretlerine mahkum etmeye devam ediyorlar. Buna karşı sessiz kalmayacağız. Ekonomik şiddetin de fiziksel şiddetin de karşısında olmaya devam edeceğiz. Bir meslektaşımızı kaybettik. Önlem alınmazsa kaybetmeye devam edeceğiz. Bir an önce önlem alınması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Avukata yönelik şiddeti önlemek için gereken her türlü tedbir yetkililer tarafından alınmak zorunda. Aksi takdirde biz CMK’ları kapatmak, adliyeleri terk etmek, yargılama faaliyeti işlevsiz kılmak için üretimden gelen gücümüzü kullanmak konusunda kararlıyız. Bunu herkes böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali başladı Mücadele bütün Datça kıyıları için Su indirimi için ilk adım