İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler direnmeye devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmeti çalışanları ihale değişimiyle gerçekleşen işten çıkarılmalara direniyor. Telefon mesajıyla işten çıkarılan GSM Medya Sosyal Sağlık Hizmetleri bünyesinde çalışmakta olan işçiler haklarını aramak için direnişlerini sürdürüyor.

Fevzi Efe SEKİTMEZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmeti çalışanları, 21 Temmuz’da telefon mesajıyla işten çıkarıldı. Direnmeye devam eden işçiler çarşamba günü bir adım atıldığını fakat sadece göstermelik olduğunu söyledi.

Kültürpark’ta açıklama yapan işçiler adına konuşan evde bakım biriminde hemşire olarak çalışan Melisa Esen, "Bizlere direnişimizin 8’inci gününde haber verileceği söylendi ancak herhangi bir dönüş sağlanmadı. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı taşeron firmada 5 yıl boyunca emek vermiş Evde Sağlık ve Bakım İşçileriyiz. 21 Temmuz Perşembe günü 5 yıldır çalıştığımız işimizde önce 'çürük elma' diyerek bir ayrımcılığa uğradık ardından bir mesajla çıkarıldık" dedi.

Taşeron işçiliğin bitmesi ve kadrolu hakları olan bir çalışma düzeni için mücadele eden işçiler Belediye’nin geri dönüşlerini “Taşerona göz yummak” olarak adlandırırken, Esen sözlerine şu şekilde devam etti:

“Taşeronda kuralsız çalışmaya, ağır koşullarda çalışmaya göz yuman, işçiyi haksız yere kapı önüne koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi; işçiler işini geri isteyince, güvenceli çalışma koşulları talep edince, işçinin hakkını yok sayıyorsa, bu taşeron sistemine evet demektedir. Ekmek ve onur mücadelemize, bu daha başlangıç diyerek yeniden ve daha güçlü başlıyoruz.”

Esen yaptığı açıklamada taleplerini “Taşeron çalışmaya, güvencesiz, sosyal haklardan mahrum çalışma koşullarına son verilmesi, Evde Sağlık ve Bakım hizmetini üreten işçilerin kadrolu olarak istihdam edilmesi ve 31 işçinin eksiksiz geri alınması” olarak sıraladı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Tunç Soyer'den veda buluşması: Maksimum potansiyelimle çalıştım Aytaç Kurt: Birinci görevim Datça’yı korumak Güllük Limanı’nın işletme hakkı 45 yıllığına satıldı İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Egeşehir A.Ş. dirençli kent için devrede Selçuk’ta anketler "Filiz Ceritoğlu Sengel" diyor