İzmir'de ekmeğe bir yılda ikinci zam

İzmir’de ekmekte en son fiyat artışı 1 Temmuz 2021'de yapılırken, bugün yapılan zamla beraber ekmek fiyatı 2 liradan 2,50 liraya çıktı ve yüzde 25 oranında zamlandı.

BİRGÜN EGE

İzmir’de ekmekte en son fiyat artışı 1 Temmuz 2021'de yapılırken ilk zammın üzerinden henüz 6 ay geçmeden ikinci bir zam gerçekleşmiş oldu. Tarihinde ilk defa ekmeğe bir yıl içinde iki kez zam yapıldı. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclisi'nce yapılan oylama sonucu 200 gram ekmeğin gramajı 230 grama, fiyatı da 2 TL'den 2,50 TL'ye çıkarıldı.

İZTO'ya bağlı 450 kişilik fırıncı esnafı, yeni tarifeye geçerken, İzmir Fırıncılar Odası'na üye işletmelerde ise hala 200 gram ekmek 1,80 TL'den satılıyor.

Daha önce taleplerinin olmadığını bildiren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı İzmir Fırıncılar Odası ise ekmek fiyatıyla ilgili toplantı yapma kararı aldı. Odaya bağlı 170 kişilik esnafın hala 200 gramı 1,80 TL olan ekmeği, bu fiyattan satmaya devam edip etmeyeceğinin toplantıda belirleneceği kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, "Bugün oda olarak kendi aramızda toplanacağız. Yapacağımız toplantının ardından komisyonun aldığı karara uyup uymayacağımız belli olacak" dedi.

İZTO Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis üyesi Hüseyin Sağır ise zam kararıyla ilgili, “Bu zam geçici olarak bize bir can suyu oldu. Fırıncı esnafı olarak çok zor durumdayız. Temmuz ayında aldığımız un fiyatı 155 liraydı, şu anda 300-350 lira aralığında alıyoruz. Fiyat arttırdığımız zaman sevinirdik ama şimdi sevinemiyoruz, önümüzü geremiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde her şey daha iyi olur” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali başladı Edebiyat-Sinema Buluşması İzmir’de Saldırıya uğrayan trans kadın Açelya: Ölüyoruz, kimsenin umurunda değil