İzmir'de Kozalak Kitap Kafe açıldı

İzmir Buca’da uzun yıllardır üzerinde çalışma yapılan ve kolektif bir oluşumla oluşturulan Kozalak Kitap Kafe, sanatçı İlkay Akkaya'nın katılımıyla coşkulu bir şekilde açıldı.

BirGün EGE

İzmir Buca’da kolektif bir şekilde hayata geçirilen Kozalak Kültür Kitap Cafe kapılarını açtı. Açılışa; sanatçı İlkay Akkaya, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ve Bucalı yurttaşlar katıldı.

Sanatçı İlkay Akkaya açılışta yaptığı konuşmada, "Bir arada olmaya bu kadar ihtiyaç duyduğumuz dönemde Kozalak Kültür Kitap ve Kafe'nin açılışını çok önemsiyorum" dedi.

Açılışta Kozalak Kafe kolektifinden Ezgi Eylem Şahin de, "Buradaki işleyişi düşündüğümüzde temelinde kozalak kültürün herkesin yeri olması adına, gelenlerin maddi manevi her koşulda burada bulunabilme adına kaygılarının olmaması önem verdiğimiz bir temenniydi. Muradımız, gençlerle kitapları buluşturabildiğimiz, kolektif olarak söyleşilerde, faaliyetlerde herkesin sözünü söyleyebildiği bir hayatı kurgulamak idi. Elbette bu fikirler, buranın tohumlarını ekerken de hayat buldu. Yüzlerce arkadaşımızın, fikriyle ve maddi desteğiyle bugün bizi bir araya getiren bu mekan, yine yüzlerce kişinin, günlük hayatlarından fedakarlık ederek, zaman zaman gece yarılarına kadar emek verilerek yaşama geçti. Bu anlamda buranın yürütülmesi hayatına devam edebilmesini sağlamak da yine bu kolektif aklin çalışmalarıyla olacak, bireysel olarak herhangi bir değerlendirme yapmak yerine, birlikte yaşadığımız insanlar ile kolektif akilla buraya katkı sağlamak isteyen herkesle bir arada olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akkaya, açılışa katılanlarla birlikte türkülerini söyledi.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” Marmaris Kent Konseyi: Marmaris’i Sinpaş’a yem etmeyeceğiz 13. Alaçatı Ot Festivali başladı Sığacık’ta yat limanı protestosu: Rant uğruna talana izin vermeyeceğiz