İzmir’e her yıl aynı ‘astronomik’ bütçeler

BirGün EGE

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2022 Yılı Yatırım Programı’nda İzmir için ayrılan yatırım bütçelerine tepki gösterdi. Bakan, “Halkapınar-Otogar Metrosu projesi için 30 ayda tamamlanacak dediler, 8 yıldır yatırım programına alınıyor ama hep sembolik bütçelerle geçiştiriliyor. Geçen sene de aynıydı bu sene de aynı; 3 bin TL gibi astronomik bir bütçe uygun görmüşler Otogar metrosu için. Düşünün; asgari ücretin 4 bin 250 TL olduğu yerde, Halkapınar-Otogar Metrosu’na 3 bin TL uygun görülüyor. Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız” diye konuştu.

İzmir’in hiçbir zaman hak ettiği değeri görmediğine dikkat çeken Bakan, “İzmir her zaman göbeğini kendi kesti. Büyükşehir Belediyesi İzmir’i demir ağlarla ördü. Hiçbir kentte böyle bir raylı ulaşım ağı yok. Selçuk’tan Aliağa’ya uzanan İZBAN hattı, Bornova’dan Üçkuyular’a uzanan metro hattı, sahil şeridinde tramvay… Devam eden Narlıdere metrosu, Çiğli tramvayı... Buca metrosu için devasa bir kaynak buldu Büyükşehir ve ihalesini yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin harcadığının yüzde 10’unu harcamadıkları İZBAN’ı sahiplenmeye çalışmaları şöyle dursun; AKP daha otogara metro götürecek” ifadelerini kullandı.

İZMİR İNSANI UNUTMAZ

Bakan şunları dile getirdi: “2014’ün tam da bugünlerinde Halkapınar-Otogar Metrosu’nun inşaatına 2014 içinde başlanacağı duyurulmuştu. 60 milyon bütçe ayrılmıştı. Ne oldu? Hiç… Binali Yıldırım şimdilerde pek görünmese de otogar metrosu için iddialı açıklamalar yapardı. Ne oldu? Hiç… AKP İzmir milletvekilleri de ‘Büyükşehir’in Ankara’da bekleyen ‘makul’ projesi yok,’ ‘Ankara noter makamı değil’ gibi değerlendirmeler yapmışlardı. İşte AKP’nin yönetim ve yatırım anlayışının özeti bu cümlelerde gizli. İzmir’e, İstanbul’a, yerelde CHP’li belediyelerin iktidar olduğu yerlere ayrılan ‘bu astronomik’ bütçelerle ceza kesiyorlar. Kessinler! İzmir insanı bu kente yapılan hizmeti de unutmaz bu kente yapılan muameleyi de unutmaz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali başladı Mücadele bütün Datça kıyıları için Su indirimi için ilk adım