Kadınlar Karaburun’da meydanlara çıktı

Yağmur Beril VAROL

KADINLAR 25 Kasım’da sokaklara çıktı. Karaburun Kadın Platformu, Karaburun Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Burada yapılan açıklamada, “Kadınların evde, sokakta, işyerlerinde şiddete uğramadığı, vahşice katledilmediği, çocukların istismara maruz kalmadığı tek bir gün bile yok. 2021 yılının başından bugüne dek 350 kadın boşanmak istediği eşi, eski eşi, sevgilisi, hiç tanımadığı biri ama hep bir erkek tarafından katledildi. Cinayetlere zaman zaman intihar süsü verildi ama değişmeyen tek gerçek var. Ölen kadın, öldüren erkek” denildi.

KADINLARIN, yaşam tarzının, giyim kuşamının, kazanılmış haklarının her gün yeniden tartışmaya açıldığı belirtilen açıklamada şunlar söylendi: “Mülteci ve göçmen kadınlar, uğradıkları ayrımcılık bir yana, dil bilmedikleri ve yasal haklarını arayamadıkları için şiddete uğruyor, öldürülüyor. LGBTQ+’lar cinsel yönelimleri yüzünden şiddet görüyor ve öldürülüyor. Kadın cinayetleri artıyor, şiddet vahşileşiyor ama devlet bu şiddeti önlemek için adım atmak şöyle dursun İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıyor, 6284 sayılı yasayı ve nafaka hakkını tartışmaya açıyor. Söz konusu olan bizim haklarımız, bizim yaşamlarımızdır. Haklarımızı ve yaşamlarımızı her yerde, her koşulda savunmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni geri alacağız.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Metin Altıok’un ismi Konak’ta yaşayacak Güllük Limanı’nın işletme hakkı 45 yıllığına satıldı Aytaç Kurt: Birinci görevim Datça’yı korumak Tunç Soyer'den veda buluşması: Maksimum potansiyelimle çalıştım Buca’da ‘Halk Buluşması’