Kaftancıoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Koca'ya yanıt: Milletimiz kimin üzgün olduğuna karar verecek

Canan Kaftancıoğlu, Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın vurularak öldürülmesine "Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin" sözleriyle tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yanıt verdi. Kaftancıoğlu, "Milletimiz kimin gerçekten üzgün olduğuna karar verecek" ifadelerini kullandı.

CHP'de İstanbul İl Başkanlığı görevini fiilen sürdüren Canan Kaftancıoğlu, Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın Hacı Mehmet Akçay tarafından öldürülmesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?" sözlerilye hedef alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yanıt verdi.

Koca'nın Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerini alıntılayan Kaftancıoğlu, "Milletimiz kimin üzgün göründüğü! kimin ise gerçekten üzgün olduğuna karar verecektir. Endişe etmeyin, bu millete güvenin…" dedi.

Kaftancıoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın meslektaşım; biz siyasilerin görevi üzgün görünmek ya da yürek yangımızdan söz etmek değil, toplumun yüreğini yakacak olaylara ve durumlara çözüm olmaktır Meslektaşlarımız,vatandaşlarımız üzüntüden kahroluyor zaten hepimizin o koltuklarda üzülmek dışında sorumlulukları var. Ve ayrıca milletimiz kimin üzgün göründüğü! kimin ise gerçekten üzgün olduğuna karar verecektir. Endişe etmeyin, bu millete güvenin…"

NE OLMUŞTU?

Konya'da, Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı tabancayla başına ateş ederek öldürmüş, ardından aynı tabancayla kafasına ateş edip hayatına son vermişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hekime yönelik şiddete tepki gösterek AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulunarak “Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline ‘giderlerse gitsinler' demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!” ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ise Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıtta "Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?" demişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Koç Holding'den 'dolandırıcılık' açıklaması AİHM'den ByLock davasında hak ihlali kararı: Türkiye tazminat ödeyecek Yasak tanımıyoruz, meydan bizimdir Ali Erbaş, Arapça soruyu anlamadı: Türkçeye çevrilmesini istedi Kayıp ekonomist Korhan Berzeg olayında yeni gelişme: İskelet parçaları bulundu