Kapadokya’yı yok edecek zihniyetin gözü Uludağ’da

Doğal sit alanları ile milli parklar gibi koruma alanlarını içerisinde bulunduran Uludağ için sunulan yasa teklifine tepki gösteren CHP'li Aydın, "Bu kadar yeşili olan alan birilerinin, tek bir kişinin rant alanına mı çevrilecek? Bu yanlıştan bir an önce dönün" dedi.

BirGün’ün gündeme getirdiği Uludağ’ın yapılaşmaya açılacağına dair Meclis’e sunulan yasa teklifine tepkiler sürüyor. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "Buraları yabancılara, Araplara peşkeş mi çekeceksiniz? Bu kadar yeşili olan alan birilerinin, tek bir kişinin rant alanına mı çevrilecek? Bu yanlıştan bir an önce dönün" dedi.

AKP milletvekilleri, sit alanları ile milli parklar gibi koruma alanlarını içerisinde barındıran Uludağ’da ‘alan başkanlığı’ kurulması için geçen cuma günü TBMM’ye yasa teklifi verdi. Teklife göre; Uludağ’da doğal sit alanları ve diğer korunan alanların geliştirilmesi, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesi ile alanda yürütülen faaliyetlerinde Uludağ Alan Başkanlığı yetkili olacak.

"BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜN"

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, daha önce Kapadokya’da alan başkanlığı kurulmasını desteklediklerini, ancak bunun sonuçlarının kötü olduğunu söyledi. Kapadokya’da yol yapmak ve rant oluşturmak için peribacalarının yok edildiğini belirten Aydın, aynı zihniyetin şimdi de gözünü Uludağ’a diktiğini kaydetti:

"Gelen teklifi inceledim. Koordinatlar vermişler, koordinatların anlaşılması mümkün değil. Harita mühendislerine çıkarttırdığımızda, 20 milyon metrekarelik alanı Uludağ Alan Başkanlığı olarak belirliyorlar. Neden bu kadar yüksek bir alanı bu kapsam içine alıyorsunuz? İnsanın aklına sorular geliyor. Birincisi; 2018’de çıkardığınız, bu ağaçları kesmeyle ilgili kanun ile sorgusuz sualsiz ağaçları kesip yok mu edeceksiniz? Diğer bir soru; buraları yabancılara, Araplara peşkeş mi çekeceksiniz? Bu kadar yeşili olan alan birilerinin cebine, tek bir kişinin rant alanına mı çevrilecek? Bu yanlıştan bir an önce dönün. Eğer bu kargaşayı gidermek istiyorsanız sadece 1’inci ve 2’nci oteller bölgesini yapın. O, bu kadar büyük alanı kapsamayacağından mantıklı bir çözüm olabilir. Ama bu şekliyle gelirse biz, bunu hem desteklemeyeceğiz hem de Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Olmazsa da 6 ay sonraki iktidarımızda da bunu düzelteceğiz."

(ANKA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı