Karaismailoğlu'nun Marmaray yolculuğunun sırrı: 'Erdoğan İstanbul'un başına düşünüyor'

Marmaray'da yaptığı yolculuk sırasında tanınmamasıyla gündeme gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, belediye seçimlerinde AKP'nin adayı olabileceği iddia edildi.

Gazeteci Barış Pehlivan, geçtiğimiz günlerde Marmaray'da yolculuk eden ve tanınmamasıyla gündeme gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun arka planını yazdı.

Pehlivan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karaismailoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başına getirmeyi planlandığını öne sürdü.

Karaismailoğlu'nun Erdoğan'ın belediye başkanlığı zamanındaki ilk İBB kadrolarından olduğunu hatırlatan Pehlivan, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Hani “Haberim yokmuş gibi çek” derler ya... İşte tam öyle oldu. Ulaştırma Bakanı Marmaray’da görüldü. İnsanların umurunda değildi ama birisi o anı çekti, paylaştı. Elbette halkla ilişkiler çalışması olduğuna dair haklı yorumlar yapıldı.

Peki neden?

Söylenen o ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un başına Adil Karaismailoğlu’nu düşünüyor.

Malum, Karaismailoğlu, Erdoğan’ın ilk İBB kadrolarından.

Deniyor ki...

Tıpkı Binali Yıldırım gibi ilk seçimde İBB’nin başına partisinin adayı olacak.

Eh işte, onu kamuoyu yeteri kadar tanımasa da belli ki şimdiden çalışmalara başlamış. “Habersiz” video da bunun parçasıymış.

Başarılı olur mu, şüpheli. Bekleyelim görelim... "

NE OLMUŞTU?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmaray'da yolculuk yaptığı sırada yolcular tarafından tanınmamış, çekilen görüntülerinde koltuklar boş olmasına rağmen ayakta yolculuk ettiği görülmüştü.

Karaismailoğlu'nun görüntülerinin kim tarafından kaydedildiği anlaşılamamıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Özel açıkladı: Erdoğan'la yüz yüze bir görüşmemiz olacak Erdoğan'dan seçim yorumu: Şımaranlar, farklı heveslere kapılan zavallılar var YSK, Hatay, Ordu ve Ardahan için kararını verdi MHP’li sorumlu, ‘hukuku keşfeden’ Selvi’yi Alevi kimliğinden hedef aldı: ‘Kılıç artığı!’ HDP’lilere hakaret eden Nedim Şener’e ceza