"Karma eğitim zorunlu değil" diyen Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanı oldu

Yeni dönemin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oldu. Tekin’in 10 Aralık 2014 yılında gerici Yeni Akit'e verdiği röportajda "Karma eğitimi zorunlu değil" dediği açıklaması gündeme geldi. Öte yandan Yusuf Tekin, rektör olabilmesi için kanun değiştirilmesiyle ilgili gündeme gelmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oldu. Tekin'in karma eğitim ile ilgili açıklamaları gündeme geldi.

Tekin’in 10 Aralık 2014 yılında gerici Yeni Akit'e verdiği röportajda karma eğitimin zorunlu olmadığını söylediği ortaya çıktı.

“Eğitimin karma olmasını zorunlu kılan bir düzenleme yok” diyen Tekin, “Halkın istediği şekilde Milli Eğitim Bakanlığı gerekli düzenlemeyi yapar. Bu da halkın taleplerine göre yapılır. Şimdi demokrasinin gereği olarak Milli Eğitim Bakanlığı, halk ne istiyorsa ona göre düzenlemelerini yapıyor. Halk siyasal iktidara egemen olduğu gibi, burada da halkın değerleri belirleyici olmaya başladı” ifadelerini kullanmıştı.

REKTÖRLÜĞÜ İÇİN KANUN DEĞİŞTİRİLDİ

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan 25 Temmuz 2018’de ayrılan ve 17 Ağustos 2018 tarihinde profesör olan Tekin’in, bir ay geçmeden 15 Eylül 2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü olarak atanması da tartışmalara neden olmuştu. Rektörlük için gereken 3 yıl profesörlük şartını karşılayamayan Tekin için, kanun değiştirilmişti. Tekin’in atamasının ardından kanun tekrar eski haline döndürüldü.

Rektörlük atamasının ardından Tekin’e bir koltuk daha verildi. Tekin, 2022 yılının Nisan ayında Tarım Kredi’ye bağlı TAREKS’in yönetim kuruluna bağımsız üye oldu.
 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı