Karşıyaka’da okul yıkımına öğrenci velilerinden tepki

İlayda SORKU

İzmir Karşıyaka’daki Atakent Anadolu Lisesi’ne, Milli Eğitim Bakanlığı’nca depreme dayanıksız gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Okulun önünde toplanan veliler basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Atakent Anadolu Lisesi’nin yıkım kararıyla ilgili süreç devam ediyor. Yıkım gerçekleşirse Atakent Anadolu Lisesi’ne tam gün eğitimin süreceği bina verilecek mi? Bina 1-1,5 yılda bitirilecek mi? Okul binasının depreme dayanıklılık testi ve bu testin bağımsız bilirkişi heyetiyle yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımız sahipsiz değildir” denildi.

Velilerden Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şubenin Özlük ve Hukuk Sekreteri Sefa Davarcı, “Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği bölümlerinin oluşturduğu bağımsız bir bilirkişi heyeti tarafından yeniden bir deprem incelemesi yapılmasını istiyoruz. Bağımsız rapor çürüktür derse okulumuz taşınabilir, biz bilimden yanayız. Fakat bununla ilgili şaibeler var. O yüzden deprem dayanıklılık testinin yenilenmesini istiyoruz. Okul çürükse, biz de çocuklarımız o binada eğitim görsün istemeyiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okulla ilgili bilimsel raporları talep etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Belediye olarak 1200 öğrencinin ve ailelerinin yanındayız. Yaşadıkları mağduriyet bizi üzüyor” diyerek Karşıyaka Belediyesi’ne ve öğrenci velilerine hızlı bir geri dönüş beklediğinin altını çizdi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç da konuyu meclise taşıyarak, binanın yıkım kararının bilimsel raporlarının açıklanmasını istedi. Devlet kurumlarının ihmalkarlığına değinen Kılıç “Depremden iki yıl sonra mı aklınız başınıza geldi? Atakent Anadolu Lisesi depreme dayanıksızsa iki yıl boyunca öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul personelinin hayatlarını tehlikeye atmak değil midir bu?” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ege'nin ünlü gazozları Aytaç Kurt: Birinci görevim Datça’yı korumak Helil Kınay: En önemli projem işsizlik ve yoksullukla mücadele olacak Buca’da ‘Halk Buluşması’ İzmir'de sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi