Kayyumdan gözdağı

Kayyum Rektör Melih Bulu ‘rektörlük’ tabelası yerine ‘kayyumluk’ tabelası asan öğrencileri tehdit etti. Öğrenciler kayyumun tehdidine tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ

Boğaziçi Üniversitesi’nin Kayyum Rektörü Melih Bulu, atamaya karşı çıkan öğrencilere gözdağı verdi. “Rektörlük” tabelası üzerine yeniden yapıştırılan “Kayyumluk” yazıları bir kez daha söküldü. Güvenlik görevlileri bu kez tabelanın yanına disiplin yönetmeliğinden maddelerin yer aldığı bir kâğıt yapıştırdı.

Kâğıtta, belirlenen yerler dışına asılan afişlerin uyarı, izinsiz bildiri ve afiş dağıtımının kınama; izinsiz toplantıların ise uzaklaştırma ile cezalandırılacağı vurgulandı.

Kayyum rektöre karşı eylemlerini sürdüren öğrenciler tarafından kullanılan “Boğaziçi Direnişi” isimli Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda ise “Dün kayyumluk yazısını yenilerken arkadaşlarımızı videoya çeken ve idari işlem başlatılacağını söyleyen güvenlik, bugün sabah da bu yazıyla gözdağı politikasını devam ettirdi” diyerek duruma tepki gösterildi.

Öte yandan akademisyenlerin her gün rektörlük binasına sırtını dönerek gerçekleştirdiği eyleme bugün öğrenciler de “Hepimiz oradaydık” pankartı ile katılarak destek verdi. Akademisyenler ve öğrenciler açılan soruşturmalara tepki gösterdi. Yapılan açıklamada “Arkadaşlarımıza kayyumluk tarafından açılan soruşturmalara karşı kimsenin yalnız olmadığını haykırıyoruz! Bu korkutma, sindirme politikalarına karşı eylemlerimize devam ediyoruz” dendi.
Öğrenciler daha sonra ise hazırladıkları dilekçeleri rektörlüğe sundu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Yasal haklarımızı savunup bir soruşturma açılacaksa hepimize açılması gerektiğini belirttik” ifadeleri kullanıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı