Kılıçdaroğlu ‘Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz’ dedi, Karaismailoğlu ‘provokasyon’ diye yanıt verdi

Kahramanmaraş depreminde pisti kırılan ve uçuşa kapanan Hatay Havalimanı’nın onarımına Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri de katıldı. Kılıçdaroğlu'nun "Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz" açıklamasına yanıt veren Bakan Karaismailoğlu, “Provokasyon için paylaşım yapan bilgisiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen şiddetli iki depremin ardından hasar gören Hatay Havalimanı'nın onarımına ilişkin 'Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar' şeklinde paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Karaismailoğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesine ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir. Provokasyon için paylaşım yapan 'bilgisiz' Kılıçdaroğlu'nu kale almayınız” dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay Havalimanı'nın pist ve terminal binası hasar görmüştü.

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın deprem bölgesine gönderdiği ekipler ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Hatay Havalimanı'nda yeniden uçuşların yapılabilmesi için onarım çalışmasına başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, depremde pisti kırılan havalimanındaki hafriyat atıklarının temizlenmeye başlandığını bildirdi, havalimanının kısa sürede yeniden uçuşlara açılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın "Hatay Havalimanı'nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık. Mesai arkadaşlarımız alandaki hafriyat atıklarını temizliyor" paylaşımını alıntılayarak "Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu’nun twetine bir kepçe, bir kamyon ve bir de itfaiye aracı içeren fotoğraflarla yanıt veren Bakan Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu'nu 'bilgisiz' sözü ile hedef alarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçların ise moloz toplamak için havalimanına yönlendirildiğini yazdı.

Karaismailoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Hatay Havalimanı'nda ekiplerimiz ilk andan itibaren çalışmalara başlamış, onarıma devam etmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesine ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir. Provokasyon için paylaşım yapan 'bilgisiz' Kılıçdaroğlu'nu kale almayınız."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
SGK: Emekli promosyonu ödemeleri için 19 bankayla protokol imzalandı Sandığa giderken bunları hatırla İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler Meteoroloji'den sağanak uyarısı Uzman isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini