Kılıçdaroğlu’ndan 5'li çete açıklaması: Haber yollamayın, aramı bulmaya yeltenen pişman olur!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter’dan paylaştığı mesajıyla 5’li çete için arabuluculuk yapan isimlere tepki gösterdi, “Aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “5’li çete” olarak nitelendirdiği, kamu ihaleleri müdavimi yandaş şirketler hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı tek tweette, kendisine 5’li çete ile ilgili haber yollandığını belirterek, “Aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun tweeti şöyle:

“5'li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline. Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın.”

BEŞLİ ÇETE KİM, İDDİALAR NE?

Kılıçdaroğlu’nun “5’li çete” nitelendirmesiyle Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu şirketlerini hedef alıyor.

Bir süredir 5’li çete hakkında açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu’na karşılık Cengiz Holding’in patronu Mehmet Cengiz, CHP liderini iş yerlerini görmeye çağırmıştı. Ancak CHP, Cengiz’den gelen talebi reddetmişti. Cengiz, söz konusu talep ve aldığı cevabı, “Sayın Kılıçdaroğlu inanıyorum ki yanlış bilgilerle konuşuyor. Yanlış belgeler var elinde. Biz ona kendisine de haber gönderdik. ‘Gel kardeşim gezdirelim, yaptığımız işleri gör, ondan sonra çete yakıştırmasını yap.’ Ama öyle bir imkan olmadı” ifadeleriyle açıklamıştı.

5’li çetenin daha önce de aracılar üzerinden Kılıçdaroğlu ile görüşme taleplerini ilettikleri kulislere yansımıştı. CHP ise görüşme taleplerine kapıyı kapatmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı