Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsüne yasal güvence' teklifine AKP'den tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne yasal güvence isteyen kanun teklifi çıkışına ilk yanıt AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'den geldi. Zengin, "Başörtüsü” yasakları size rağmen nihayet bulmuştur. Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükut edin'' dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ konusunda yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, evinin salonundan yayınladığı 'buluşma' videosunda "Başörtüsü yarasını sonsuza dek kapatacak adımı atıyoruz" ifadeleriyle, "Kanun teklifimizi TBMM'ye sunacağız. CHP Grubu, eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak" diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu'na altılı masa ortaklarından Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu destek verirken, AKP'den tepki geldi.

'YA HAKİKİ ÖZÜR DİLEYİN YA SÜKUT EDİN'

Zengin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Türkiye’de kanunsuz hukuksuz yaratıcısı icracısı iknacısı olduğunuz “Başörtüsü” yasakları size rağmen nihayet bulmuştur. Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükut edin'' ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, bu akşam Twitter’dan paylaştığı video mesajda, özetle şunları söylemişti: "Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrenseller hukuk ilkeleri ile uyum içerisinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz. Yarından itibaren bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızın ardından Meclis'e vereceğiz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lüks ve şatafat AKP’yi karıştırdı AKP’lilerin kalesi kara delik gibi! "Bu pazar milletvekili seçimi olsa" anketi: CHP birinci sırada CHP'den YSK'ye Hatay başvurusu: Özgür Özel kanıtları sıraladı, 'Tam kanunsuzluk hali var' dedi AKP kulisi: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor