“Kılıçdaroğlu PKK’nın adayıdır” diyen Daşdemir'in şirketi anket yaptı: Erdoğan kazanamıyor

“Kılıçdaroğlu HDP ve PKK’nın adayıdır” demesiyle büyük tepki çeken Hilmi Daşdemir'in şirketi Optimar'ın anketinde Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun arasında 2 puanlık fark oluştu. Ankete göre Erdoğan ilk turda kazanamıyor.

Habertürk’te stüdyoyu karıştırıp “Kılıçdaroğlu HDP ve PKK’nın adayıdır” diyen Hilmi Daşdemir'in şirketi Optimar'ın anketinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde ilk turda kazanamıyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Optimar'ın 13-18 Mart tarihleri arasında 1916 kişi üzerinden yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Ankete göre Erdoğan ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında 2 puan fark bulunuyor.

Ankete göre, cumhurbaşkanı adaylarının oy oranı şöyle oldu:

Recep Tayyip Erdoğan - Yüzde 47.4

Kemal Kılıçdaroğlu - Yüzde 45.3

Muharrem İnce - Yüzde 6.5

Sinan Oğan - Yüzde 0.7

Öte yandan Optimar'ın anketinde "Kararsızım/Cevap yok/Sandığa gitmeyeceğim" diyenlerin oranı yüzde 12.8 olarak belirtildi.

HİLMİ DAŞDEMİR, KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALMIŞTI

İktidara yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma’nın Başkanı Hilmi Daşdemir, Habertürk'te katıldığı canlı yayında, “O genel başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu PKK’nın ve HDP’nin adayıdır” demişti.

Sesini yükselterek konuşmaya devam eden Daşdemir’e Habertürk TV’deki Açık ve Net programının moderatörü Kübra Par müdahale etmiş, Daşdemir canlı yayını terk etmişti.

Öte yandan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, geçen günlerde Optimar Araştırma’nın sahibi Hilmi Daşdemir’in ‘sahte diplomalı’ olduğunu öne sürmüştü.

Ayrıca Daşdemir'in kamu kurumlarından 16 ihale aldığı ortaya çıkmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Çorlu Tren Katliamı davasında karar verildi Menzilcilerin kavgası, deprem dönemindeki vurgunu ortaya serdi: "Deliller karartıldı, yargı seyretti" Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Audi A6' marka yeni makam aracı alındı İsmailağa Cemaati'nde liderlik kavgası: Cübbeli Ahmet'ten açıklama Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı ve sağanak bekleniyor