Kim Var Orada/Muhsin Bey’in Son Hamlet’i oyunu Almanya turnesine çıkıyor

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu Tiyatro’nun altı sezondur sahnelerde olan oyunu "Kim Var Orada/Muhsin Bey’in Son Hamlet"i oyunu Aralık ayında Almanya turnesine çıkıyor. Oyun, 7-12 Aralık tarihleri arasında Almanya’da 4 şehirde seyirci karşısına çıkacak.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) Tiyatro’nun "Kim Var Orada/Muhsin Bey’in Son Hamlet"i oyunu Aralık ayında Almanya turnesine çıkıyor. Oyun, Almanya’da 4 şehirde seyirci karşısına çıkacak.

Kim Var Orada/Muhsin Bey’in Son Hamlet oyunu, tiyatronun önemli isimlerinden Muhsin Ertuğrul’un hayatından bir kesite odaklanıyor. Oyun, tarihle bir yüzleşme çabası taşırken, güncel birtakım meseleleri tartışmaya açıyor.

Perde, odasında anılarını yazmakta olan Muhsin Ertuğrul’la açılıyor. Dönemin önemli Ermeni aktörlerinden Vahram Papazyan’ın ve Latife Hanım’ın hayaletleri, anılarını hatırlamada ve kağıda dökmede Muhsin Ertuğrul’a eşlik ediyor.

Ermeni oyuncuların sahneden tasfiye edilişleri, kadın tiyatrocuların erkek egemen tiyatro dünyasında var olma çabaları, devlet/iktidar ile sanatçının/aydının ilişkisi gibi temaları ele alan ve bütün bunları yer yer mizahi, yer yer hüzünlü bir dille anlatan Kim Var Orada/Muhsin Bey’in Son Hamlet’i, hem tarihe gayriresmi bir bakış geliştiren hem de günümüzün meselelerine dair göndermeler içeren bir oyun.

Oyunun metni ekip çalışması ile ortaya çıkarılırken, sahnede ise; Banu Açıkdeniz, Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin yer alacak.

Kim Var Orada/Muhsin Bey’in Son Hamlet'in turne programı şöyle;

7 Aralık Frankfurt Internationales Theater, 10 Aralık Hamburg Mut Theater, 11 Aralık Essen Katakomben Theater, 12 Aralık Würzburg Keller z87.

Oyun, sahnelendiği günden bu yana birkaç dalda ise farklı ödüller alırken 20. Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde de En İyi Oyun, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında aday gösterildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
"Ölümlü Dünya 2" filmi Netflix'e geliyor "Ercan Kesal’dan vazgeçmeden rol yapıyorum" Yaklaşık 100 yıldır kayıptı: “Bayan Lieser'in Portresi” 32 milyon dolara satıldı Açık zihin Oyuncu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti