Kimlikle Edirne’ye gelen Bulgarlar: Her türlü ihtiyacımızı buradan karşılıyoruz

100 Bulgar Levası ile yaklaşık 950 TL alabilen Bulgaristan vatandaşları, Erdoğan’ın imzasıyla pasaportsuz şekilde girebildikleri Edirne’de alışveriş yapmaktan yorgun düşüyor. Ajanslarda yer alan haberlere göre gıdadan tekstile her türlü ihtiyaçlarını Türkiye’den karşıladıklarını belirten komşu ülkenin vatandaşları, aldıklarını taşımakta zorlanıyor. Esnaf ise müşterilerin yüzde 90’ının Bulgar olduğunu söylüyor.

Türkiye’deki ekonomik kriz halkı hayat pahalılığı karşısında nefessiz bırakırken, Türk Lirası’ndaki tarihi değer kaybı, ekonomik olarak iyi durumda olmasalar da diğer ülkelerin vatandaşlarına önemli fırsatlar sunuyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar uyarınca, Türkiye'ye pasaportsuz şekilde kimlikleriyle giren ve Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaşları, her türlü ihtiyaçlarını buradan karşılıyor.

Edirne'ye alışveriş için gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor. Sabahın erken saatlerinde kente akın eden Bulgarlar, soluğu Ulus Pazarı’nda aldı.

Giyimden züccaciyeye tüm ihtiyaçları için Edirne’nin yolunu tutan Bulgarlar, İHA’nın aktardığına göre aldıklarını taşımakta güçlük çekti. Pazarda adım atacak yer kalmazken, şehrin hemen hemen her noktasına Bulgar plakalı araçlar park etti.

Müşterilerinin yüzde 90'ını Bulgaristan vatandaşlarının oluşturduğunu anlatan Mehmet Yıldırım adlı esnaf, “Alışverişler çok güzel oluyor. İyi ki böyle bir şey çıkarttılar, her şey çok güzel çok memnunuz. Daha çok gelmeye başladılar. Kalabalık var inşallah daha çok gelmeye devam eder. Giyimden, gıdaya her şeyi alıyorlar” şeklinde konuştu.

İhtiyacı olan her şeyi Edirne’den almak için Bulgaristan’dan gelen Ceylan Nail, “Cuma günleri sık sık Edirne’ye geliyoruz alışveriş yapmak için. Kimlik ile gelip gidebiliyoruz. Daha iyi ve kolay oldu böyle” dedi.

Bulgaristan’dan 17 kişi geldiklerini ve kimlik ile giriş yaptıklarını söyleyen Nasuf Nail, bunun kendileri için çok kolaylık olduğunu söyledi. Kimlik ile Türkiye’ye girişlerin çok kolay ve güzel olduğunu belirten Sümeyye Bayram, gıdadan, tekstile her şeyi Edirne’den aldıklarını ifade etti.

12 Ağustos 2022 itibariyle 1 Bulgar Levası, 9,45 Türk Lirası’na denk geliyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Rekora doymuyor: Gram altında yeni zirve Dolar/TL tarihi zirve seviyesine yakın SPK'den 2 gerçek ve 2 tüzel kişiye toplam 5,5 milyon lira idari para cezası Ekonomi seneye düzelir inşallah! Altın fiyatlarında son durum