Kış Sürgünü Günler: Sersemliyor mavisi göğün

Kültür Sanat Servisi

Şair Yusuf Ferhat’ın “Kış Sürgünü Günler” kitabı Klaros Yayınları’ndan çıktı. Ferhat’ın ikinci kitabı olan Kış Sürgünü Günler’inde ağırlıklı olarak dünyayı son iki yıldır etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde yazdığı acı, ayrılık, hüzün, yalnızlık ve aşk temalı şiirlerine yer veriliyor.

Ferhat’ın şiirlerinde herkesin kendinden izler bulabileceği, dalgalanan ruh halleri ve sorgulamalar yetkin bir imge zenginliğiyle dizelere dökülüyor. Ferhat bir şiirinde şu dizelere yer veriyor: İçimde yanık bir hüzün homurduyor/ Hasret düş kırıyor yalnızlığımın avlusunda/ Bahçesinde korkular yeşeriyor gurbetimin/ Sersemliyor mavisi göğün/ Umut kış uykusunda…/ Dirhem dirhem damlıyor hüzün gölüme dertlerim/ Bir yanım sancıda didişiyor/ İçimde bir telaş ayaklanıyor/ Dört ayak üstü.” Kitap internetten ve kitap mağazalarından edinilebilir.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Oyuncu Hayal Garip, şiddete maruz bırakıldığını açıkladı Emekli olduğunu açıklayan Yıldız Tilbe, düşük aylıkları eleştirdi Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'dan 'film çekmeyi bırakma' sinyali Titanik'in tartışmalı meşhur kapısı rekor fiyata satıldı Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı: "İyi haberlerin sevindirdi"