Kızılay, TV programına sponsor olmuş!

Deprem felaketinin ardında çadır ve gıda malzemesi satarak büyük tepki çeken ‘yardım kuruluşu’ Kızılay’ın, Star TV’de yayınlanan “Serap Paköz İle Gerçeğin Peşinde” programına sponsor olduğu ortaya çıktı.

İsmail ARI

Deprem felaketinin ardından, sokakta kalan depremzedelere göndermesi gereken çadırları Ahbap Derneği’ne satarak bir skandala imza atan Kızılay’ın televizyon programına sponsor olduğu ortaya çıktı.

Hafta içi her gün Star TV’de yayınlanan “Serap Paköz İle Gerçeğin Peşinde” isimli programın sonunda gösterilen “sponsorlar” bölümünde, depreminden ardından çadır satan Kızılay’ın şirketi Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi de yer alıyor.

Star TV’nin internet sitesinde ise Kızılay’ın sponsor olduğu program şu ifadelerle tanıtılıyor: “Yaşanmış hikayeleri konu alan program, faili meçhul dosyaların karanlık yüzlerini aydınlatmaya devam ediyor. Kayıpların bulunacağı, ayrı kalanların kavuşacağı ve cinayetlerin ardındaki sır perdelerinin de açığa çıkacağı ‘Gerçeğin Peşinde’, izleyenleri derinden etkileyecek.”

15 TEMMUZ DERNEĞİ BAŞKANI YÖNETİMDE

Ahbap’a çadır satılması skandalına dair konuşan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Çadırı biz değil, iştirakimiz sattı” diye açıklama yaparak, çadırların “Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi” tarafından satıldığını ifade etmişti. Kınık’ın bahsettiği ve çadır fabrikalarının bağlı olduğu Kızılay şirketinin yönetiminde de oldukça dikkat çekici bir isim yer alıyor.

Kızılay’ın eski yönetim kurulu üyesi olan ve bir dönem Kızılay genel başkanvekilliği görevini yürüten İsmail Hakkı Turunç’un bu şirketin yönetimin de yer aldığını ilk BirGün duyurmuştu. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Turunç, Kızılay’ın yöneticisi olmamasına rağmen Kızılay’ın çadır şirketinin yönetiminde yer aldığı için ücret alıyor. Turunç aynı zamanda 15 Temmuz Derneği’nin de başkanlığını yürütüyor. Daha önce Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın açıkladığı bilgiye göre, Kızılay’ın şirketlerindeki yönetim kurulu üyeleri asgari ücretin üç katı huzur hakkı alıyor.

Kızılay Çadır ve Tekstil Şirketi’nin yönetim kurulunda Turunç’un dışında şu isimler yer alıyor ve bu isimlere huzur hakkı ödeniyor:

•Kerem Kınık: Kızılay Başkanı ve eski AKP Meclis Üyesi.

•İlyas Haşim Çakmak: Kızılay Holding’in CEO’su

•Şükrü Can: Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışıyordu.

•Hüseyin Can: AKP’li Ümraniye Belediyesi’nin bir önceki başkanı Hasan Can’ın kardeşi ve ilahiyat mezunu.

•Üzeyir Pala: Kızılay Sistem Yapı Şirketi’nin de yönetim kurulunda.

•Alper Küçük: Aynı zamanda Kızılay’ın Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Seçim yapıldı: CHP'de yeni grup başkanvekili belli oldu