Konteynerde ilk ders

Haber Merkezi

Depremin ardından Maraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’daki eğitim kademeli olarak 49 gün sonra dün başladı. Bazı ilçelerde okul binalarında bazı yerlerde ise konteynerlerde eğitim-öğretime devam edilecek. Depremzede öğrenci ve öğretmenlerin çadır ve barınma sorunları devam ederken, eğitimin sorun yumağı halinde açılması da "plansızlık" tartışmalarını gündeme getirdi.

Bin 127 okulun bulunduğu depremlerin merkez üssü Maraş’ta enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, Ekinözü ve Andırın ilçelerinde dün tekrar ders başı yapıldı. Hatay’da da depremde kentteki bin 315 okuldan 5’i yıkıldı. Kentteki 7 ilçedeki 494 okulda da hazırlıklar tamamlandı. Altınözü, Arsuz, Dörtyol, Erzin, Reyhanlı, Payas ve Yayladağı ilçelerinde ders zili çaldı. Depremin büyük hasar verdiği kentlerden Malatya’da hasarsız olduğu belirlenen Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Pütürge, Doğanyol, Kale, Yazıhan ve Darende ilçelerindeki okullarda ders zili çaldı. Adıyaman’da ise Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerinde yüz yüze eğitime başlanmasına karar verildi. Depremin yıktığı kentlerdeki diğer ilçelerde okulların ne zaman açılacağına ise valilikler karar verecek. Deprem sonrası online eğitime geçilmesi üzerine kaldığı yurttan çıkmak zorunda kalan ve İslahiye’de ailesiyle çadırda yaşamaya başlayan Gaziantep Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Ahmet Polat ise “Şu anda çadırlarda kalıyoruz. İnternet desteği alamadığımız için burada da internet çekmediği için online derslere de katılamadık… Toplasanız 1 sene doğru düzgün yüz yüze eğitim alamadım” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi Müşterilerin hesaplarından 205 milyon lira çalındı: 4'ü banka personeli, 8 kişi tutuklandı Mustafa Varank, kürsüde ölen vekil için konuştu: Niye vicdanımız sızlasın! Prof. Dr. Naci Görür'den Tokat depremiyle ilgili uyarı 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı