Korkuyorum bana ses olun!

HABER MERKEZİ

Antalya'da, şiddet gördüğü için terk ettiği, A.O. tarafından yeni adresinde bulununca balkona çıkıp, yardım isteyen Dilek Göktaş ölüm korkusu yaşadığını söyledi. Göktaş, "Çalışamıyorum, birinin yanına gidemiyorum. Ensemde ölüm kokusu alıyorum. Etrafıma bakmadan yaşamak istiyorum. Lütfen sesime ses olun" dedi.

Korku, panik ve tehdidin hepsini bir arada yaşadığını anlatan Dilek Göktaş, "Dışarı çıkma korkum var. Son uyguladığı şiddetin ağrısı, sancısı geçti ama kalıcı hasar bıraktı. Özgüvenim gitti. Dışarı çıkamaz oldum. Kendisi beni her tehdit edişinde 'Seni pipetle besleteceğim, seni öldürmeyeceğim diye defalarca söyledi. 'Acaba yapar mı? Acaba yapacak mı? Acaba yaptıracak mı?' Ben o şekilde yaşıyorum" dedi.


Kırıkkale’deyse eşi Sezer Başkaya tarafından 4 yaşındaki oğlunun gözü önünde öldürülen Hacer Başkaya'nın kız kardeşi Pınar Köksoy, olayın detaylarını paylaştı. Pınar Köksöy "Biz sırtında 60 bıçak izi gördük. Adli tıp raporunda parmak uçlarına kadar kesildiğini gördük. Ağırlaştırılmış müebbet bile bizim içimizi rahatlatmayacak" dedi.

Hacer Başkaya'nın yengesi Sema Köksoy ise "Sadece onun çığlıklarını komşuları duydu. 'Kaynanası var' diye söylüyorlar, kaynanası hiç ses etmemiş. Kaynanasından da şikayetçi olacağız zaten. En ağır müebbeti istiyoruz. Oradan hiçbir zaman çıkmasın. Hacer ablayı toprak altına koyarken inanamadım. Acısını bir Allah bir de kendi biliyordu. Bize hiçbir şey söylemiyordu. Bunlar bize söylenseydi zaten her şeyi yapardık, alırdık Hacer ablayı o katilin elinden" dedi.

***

Sözleşme bizim, haydi sokağa

İstanbul Sözleşmesi Kampanya Grubu ise sözleşmeye giden yolda mihenk taşı olan Nahide Opuz kararının yıldönümünde kadınları sokağa çağırdı.
Kampanya Grubu’nun açıklaması şöyle: 1 Temmuz günü ise Türkiye gerçekten İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen ilk ve tek ülke olursa, yani şiddeti önleme yükümlülüğünden caydığını böylece ilan ederse saat 19.00’da Taksim/Tünel’de tüm itaatsizliğimizle buluşuyoruz. Bunun ötesi yok. Haklarımız bizim, hayat bizim, İstanbul Sözleşmesi bizim. Hayatlarımıza birlikte sahip çıkmak için haydi sokağa!

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Oyuncu Hayal Garip, şiddete maruz bırakıldığını açıkladı Uşak Üniversitesi'nde taciz skandalı: Öğretim görevlisi açığa alındı Bursa’da vahşet: Hamile kadını cinsel ilişki sırasında öldüren erkekten çirkin savunma Fatih'te bir kadına şiddet uygulayan erkek, tutuklandı İntihar girişiminde bulunan Zelal: Abilerim istismar etti, ailem intihara zorladı