Koronavirüs çıkmasına rağmen üretim durdurulmadı: Valfsan’da ‘tazminatsız işten atma’ tehdidi

Genel müdür işçilere “Yarın işe gelmezseniz bir daha hiç gelmeyin. Tazminatsız işten çıkarırız” dedi

Emek Servisi

İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Valfsan fabrikasında iki işçide koronavirüs tespit edilmesine rağmen üretim durdurulmadı.

Yönetim, çalışmaktan kaçınma hakkını kullanmak isteyen işçileri tazminatsız işten atmakla tehdit etti.
Aldığımız bilgilere göre, yaklaşık 350 işçinin çalıştığı fabrikada çalışan bir taşeron işçisi ile bir kadrolu işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Fabrikada örgütlü Birleşik Metal-İş Sendikası, ilk vakanın netleşmesinin ardından işçilerin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 13’üncü maddesi uyarınca ‘çalışmaktan kaçınma’ hakkını kullanmasına karar verdi; ancak fabrika yönetimi işçileri tehdit etti.

Genel müdürünün çarşamba günü gece vardiyasında çalışan işçilere “Yarın işe gelmezseniz bir daha hiç gelmeyin. Tazminatsız işten çıkarırız” dediği öğrenildi. Bunun üzerine işçiler üretimi durduramadı ve ertesi gün işe gitti.

BirGün'e konuşan işçiler, “Yalnızca virüs tespit edilen arkadaşlarımızla aynı serviste olanlara izin verildi. Bize ise ‘İsteyen yıllık izne çıkabilir ya da ücretsiz izin kullanabilir’ dendi. Hepimiz risk altındayız, korkuyoruz. Ücretli izin istiyoruz” dedi. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise koronavirüs tespit edilen tüm fabrikalarda çalışmaktan kaçınma hakkının kullanılmasına ilişkin karar aldıklarını belirti.x

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yüksek seyir tam gaz: Dolar/TL rekora yakın! Kayıp sürüyor: Gram altın 3 haftanın en düşük seviyesinde Çimentoya zam geldi, müteahhitler isyanda Motorine indirim geldi: Fiyatlar, pompaya yansıdı Altın yeniden yükselişe geçti: Gram altın ne kadar oldu?