Koruması silah çeken kaymakama ödül

Politika Servisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 11 ilin emniyet müdürü değişti. Diyarbakır ve Giresun emniyet müdürleri merkeze alındı. 329 kaymakamın da görev yerinin değiştirildiği kararnameye ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile Hukuk Müşavirlerinin yeni görev yerleri liyakat ve kıdemleri esas alınarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile atanmışlardır" denildi.

Öte yandan Rotterdam İslam Üniversitesi’nin Nur Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, atama kararlarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından Erdoğan’a seslenen Akgündüz, şu ifadeleri kullandı: “Muhterem Cumhurbaşkanım, Son mülki amirler listesi gösteriyor ki, Türkiye'de mafya tayinlerde de etkilidir. Yazık sizlere.”

CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’a ve ailesine 14 Mayıs 2020 tarihinde korumalarının silah çekmesiyle gündeme gelen Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Hatay Vali Yardımcısı olarak atandı. Bingöl, koronavirüs salgınının Türkiye’de ve dünyada yaygınlık gösterdiği Mayıs 2020’de CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ve ailesiyle yaşanan olayla gündeme gelmişti. Yıldırım’ın, kaymakamlığın pandemi yardımlarının AKP’nin yönetimde olduğu Yüreğir Belediyesi’nin araçlarına yüklenmesine itiraz etmesi üzerine kaymakamlık korumalarıyla arasında tartışma çıkmıştı. Kaymakam Bingöl’ün şikayeti üzerine Yıldırım ile beraberindeki annesi, babası ve kardeşi gözaltına alınmıştı.

HAKSIZ KAZANÇ İLE GÜNDEME GELDİ

Öte yandan İzmir Karaburun'da satın aldığı "Tarım alanı" vasfındaki 1347 metrekarelik arsayı, "Zeytin salamura tesisi" kuracağı gerekçesiyle yapılaşmaya açtırıp iki ay sonra satarak haksız kazanç elde ettiği iddialarıyla gündeme gelen Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Urfa'nın Haliliye ilçesine atandı. Karaburun Savcısı Osman Beraat Çetin'in eşi olan Özmen, göreve başladıktan 15 ay sonra Karaburun'a bağlı Mordoğan Mahallesi Çatalkaya Mevkii'nde satın aldığı arazi ile gündeme gelmişti. Kaymakam Özmen'in, satın aldığı "Tarım alanı" vasfındaki 1347 metrekarelik arsayı "Zeytin salamura tesisi" kurulacağı gerekçesiyle yapılaşmaya açtırıp 2 ay sonra satarak haksız kazanç elde ettiği iddia edilmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi Kulis: Özgür Özel, bir milletvekilinin istifasını istedi Erdoğan’ı taşıyan araç teklemeye başladı: Rölantide değil, vitesi boşa attı CHP'li belediye başkanı seçimden kısa süre önce yapılan 2 ihaleyi iptal etti: Kamu zararı oluştu Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor