Kulis: Bakanları milletvekili adayı göstereceğini açıklayan Erdoğan’ın listesi ortaya çıktı

Kulislere göre; bakanları milletvekili adayı göstereceğini açıklayan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın listesi belli oldu. Buna göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kahramanmaraş’ta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hatay’da, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da Osmaniye’de milletvekili adayı yapılacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “17 kabine üyemin değişik illerde görevler vereceğiz, büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun yerlerdir” dedi. Kulislere göre, bakan adaylıklarında depremden zarar gören 11 il öncelikli olacak.

Cumhuriyet’te yer alan kulis habere göre, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kahramanmaraş’ta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Hatay’da, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Şanlıurfa’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın da Osmaniye’de milletvekili adayı yapılacağı” belirtiliyor. Erdoğan’ın “listelerin ilk sırasına koyacağı bakanlara ‘dokunulmazlık zırhı’ kazandırmayı hedeflediği” belirtiliyor.

Erdoğan önceki gün katıldığı TV programındaki sözleri sonrası başkentte siyaset kulisleri hareketlendi. Erdoğan aynı programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı da Ankara’dan aday göstereceğini söyledi. Erdoğan, “Fuat Bey’i, Ankara’dan bir bölgeye onu da aday yapıyoruz. Bu adaylıkları belirlerken Fuat Bey örneğin nereli? Yozgatlı. Ankara’da Yozgat nüfusu nerede yoğun? Diyelim ki ikinci bölgede. Fuat Bey’i de orada görevlendirip, Fuat Bey siyasete bizimle teknokrat, bürokrat girdi, şimdi siyasi formayı da giyerek koşturacak” ifadelerini kullandı.

Depremlerin ardından AKP seçim için “Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz, hemen şimdi” sloganını kullanacağını açıklamıştı. Erdoğan’ın da deprem felaketi sonrası bu slogandan yola çıkarak da bakanları deprem illeri öncelikli olmak üzere milletvekili adayı yapma kararı aldığı, AKP’nin icraatlarını bakanları sahaya sürerek seçmenlere anlatmayı hedeflediği ifade ediliyor.

LİSTE BAŞI OLACAK

Kulis haberine göre;, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kahramanmaraş’ta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Hatay’da, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Şanlıurfa’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın da Osmaniye’de milletvekili adayı yapılacağı” belirtiliyor. “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ise İstanbul birinci bölgeden liste başı olacağı” kaydediliyor. “Kurum’un 2024 yerel seçimlerinde de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday yapılacağı” ifade ediliyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Altınok, '600 daire' sorulunca sinirlendi: Hakaretler yağdırdı İstanbul’u istiyorsa Erdoğan nerede? Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Zeydan Karalar ikinci döneme hazır: Seçim için oran verdi O karanlığa artık millet izin vermez