Kulis: İçişleri Bakanlığı koltuğuna Soylu'nun eski yardımcısı oturabilir

Erdoğan'ın milletvekili seçilen bakanlara yeni kabinede kapıları kapadığı iddia edilirken Süleyman Soylu'dan boşalacak olan İçişleri Bakanlığı için daha önce bakan yardımcısı olarak görev yapan Muhterem İnce'nin isminin geçtiği iddia ediliyor.

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinti tur oylamasının ardından gözler yeni Kabine'nin açıklanmasına çevrildi. 2 Haziran Cumartesi günü Meclis'te yemin edecek olan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saatlerinde yeni kabinesini kamuoyuna açıklayacak. Mevcut durumda 17 kişilik kabinenin yeni kurulması beklenen bakanlıklarla 18 ya da 19'a çıkabileceği ifade ediliyor. Yeni kabinenin atanmasıyla milletvekili seçilmiş cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların görevi de sona erecek.

DW Türkçe'den Kıvanç El'in haberine göre, Cumhur İttifakı ortaklarından MHP, Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) isimler kabinede yer almayacak. 

Ancak kabinede Milli Görüş kökenli bir ismin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kabinede bölgesel ve AKP içerisindeki dengelerin gözetileceği ifade ediliyor. 

BAKANLIKLAR İÇİN KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?

İstanbul Milletvekili olarak seçilen Süleyman Soylu'dan boşalacak İçişleri Bakanlığı için en güçlü aday Anayasa Mahkemesi üyesi Muhterem İnce. İnce, daha önce bakan yardımcısı olarak görev yapmıştı. Bir süredir İçişleri için MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun da adı geçiyordu. Ancak bu göreve İnce'nin gelmesinin daha büyük olasılık olduğu ifade ediliyor.

Merak edilen bakanlıklardan bir diğeri de Dışişleri Bakanlığı. Bu makam için İbrahim Kalın'ın da adı geçse de MİT Başkanı Hakan Fidan'ın bu görev için daha kuvvetli olduğu belirtiliyor. Fidan'dan boşalacak MİT Başkanlığı'na ise İbrahim Kalın'ın atanacağı konuşuluyor. Kalın'dan boşalacak Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü ve Başdanışmanlık için ise adı geçen isimlerin başında eski Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç geliyor. 

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü ve tarihçi Erhan Afyoncu, Altınbaş Üniversitesi Rektörü ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Çağrı Erhan da kabine için gündeme gelen isimler. 

Kabine ile birlikte İletişim Başkanlığı'nda da bir değişim olacağı ifade ediliyor.  

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’nin sarsılan kalesi düşecek mi? Sandığa giderken bunları hatırla Erdoğan, Murat Kurum için sahada: İmamoğlu'nu hedef aldı İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler CHP'den Mansur Yavaş'a 'ev kölesi' diyen Akşener'e yanıt