Kulis: Mehmet Şimşek, Kavcıoğlu'nun atamasını Resmi Gazete'den öğrenmiş

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yakın çevresine, BDDK Başkanlığı'na Şahap Kavcıoğlu'nun atanmasını Resmi Gazete'den öğrendiğini söylediği öne sürüldü. Bu durumun, Şimşek'in moralini bozduğu iddia ediliyor.

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Hafize Gaye Erkan atandı. Kavcıoğlu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na getirildi.

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, bugünkü "Bomba kulis: Kavcıoğlu atamasını Resmi Gazete'den öğrenmiş" başlıklı Kavcıoğlu’nun BDDK başkanlığına atanması Şimşek için sürpriz oldu. İddiaya göre morali bozuk olan Şimşek'in atamayı soran yakınlarına, durumu Resmi Gazete’den öğrendiğini söyledi. 

"ATAMA ŞİMŞEK'E SORULMADAN YAPILDI"

Sağlam, "Beraber çalışabileceği çok sayıda isim sunmasına rağmen, bu isimlerin dışında Kavcıoğlu’nun atanması, kendisine sorulmadan yapılması, doğal olarak Şimşek’in moralini bozmuş" diye yazdı.

İddiaya göre Kavcıoğlu'nun ataması basit bir karar değil bundan sonra ekonomi yönetiminde çıkacak ihtilafların da bir göstergesi. 

 ŞİMŞEK'İN LİSTESİNDE KAVCIOĞLU YOKTU

Şimşek’in BDDK başkanlığına atanacak kişi konusunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çok sayıda ismin yer aldığı bir liste sunduğu ama Kavcıoğlu isminin bu listede yer almadığını öğrenildi.

Ekonomistler, Kavcıoğlu’nun ‘gölge bakan’ gibi oyunda tutulduğunu ve Mehmet Şimşek’in markaj altına alındığı yorumu yapmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Uzman isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini SGK: Emekli promosyonu ödemeleri için 19 bankayla protokol imzalandı Sandığa giderken bunları hatırla İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler Meteoroloji'den sağanak uyarısı