Kulis: Üst düzey bürokratların vekillik talebi Erdoğan'ı kızdırdı, 3 isme vize çıkmadı

Milletvekili aday adayı olmak için nabız yoklayan bazı üst düzey bürokratlar Saray engeline takıldı. Erdoğan, birçok isme vize vermedi. İddiaya göre, Erdoğan’dan vize alamayan isimler arasında, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da var.

Kamu görevlilerinin milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etme süreci 16 Mart’ta sona erdi. Ankara kulislerinde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tepkisi üzerine milletvekili adayı olmak için harekete geçen birçok üst düzey bürokratın istifa edemediği konuşuluyor.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, üst düzey bürokratların istifa dilekçesi vermek istemesi Erdoğan'ı kızdırdı.

"NEREYE GİDİYORLAR, FARKLI BİR HESAP MI İÇİNDELER?"

Aralarında yakın çalışma arkadaşlarının da olduğu beklemediği isimlerin vekillik için nabız yoklaması, kararlarını Saray’a yakın isimlerle istişare etmesi üzerine Erdoğan, “Nereye gidiyorlar, farklı bir hesap mı içindeler? Çalışmaya devam etsinler. İstifa dilekçeleri alınmayacak” diyerek tepki gösterdi.

GÖREVLERİNDE KALDILAR

Kamu bankaların genel müdürleri ve üst düzey bazı yöneticileri aday adayı olabilmek için 'izin' beklediler. Ancak beklenen 'yeşil ışık' gelmeyince görevlerinde kaldılar.

İddiaya göre, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Erdoğan'dan vize alamadı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erbakan, 'İstanbul adayımızı çekmeye hazırız' diyerek şartlarını sıraladı Sandığa giderken bunları hatırla Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Özgür Özel: "Marmaris'te de Muğla'da da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz" Altınok, '600 daire' sorulunca sinirlendi: Hakaretler yağdırdı