Kumluca Belediyesi’ne işçilerden siyah çelenk

Haber Merkezi

Antalya'da Kumluca Belediyesi emekçileri keyfi işten çıkarmalara, sürgünlere, sendika düşmanlığına ve düşük ücretlere karşı belediye önünde eylem yaptı. 4 emekçinin sendikalı oldukları ve el ilanı dağıttıkları gerekçesiyle işten çıkarıldığını 4 emekçinin de ustalık alanlarından temizlik işlerine sürgün edildiğini kabul etmediklerini kaydeden emekçiler belediye önüne siyah çelenk bıraktı.

Basın açıklamasında konuşan DİSK Genel İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, “Sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışında işçilerin hak ettiği insanca yaşayabileceği bir ücreti vermek ve sendikal hak ve özgürlüklere saygı duymak zorunluluktur. Sendikamızdan istifa etmeleri için işçilere baskı yapan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun, seçim öncesi söylediği ‘sendikasız işçi kardeşlerimizin hepsinin sendikal haklarını kazanması için mücadele edeceğiz’ sözünün gereğini yerine getirmesini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na istifa çağrısı yapan Küçük, “işçilerin isyanı bundan sonra da artarak büyüyecek ve senden hakkını söke söke alacaklar. Eğer ki işten atılan arkadaşlarımız işlerine geri dönmez ve toplu iş sözleşmesi imzalanmaz ise yarından itibaren belediye önünde “hak, hukuk, adalet” çadırını kuracağız” şeklinde konuştu.

DİSK Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Ali Haydar Kara ise şunları söyledi: “Açıkça ilan ediyoruz, haklı taleplerimiz karşılanana, işten çıkarılan emekçiler işlerine geri dönene kadar mücadelemiz sürecek, haksızlığın hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız. Kumluca Belediyesi’ni anayasal sendikal haklara saygı göstermeye, işten atılan işçileri geri almaya, toplu iş sözleşmesini imzalamaya davet ediyoruz. Aksi halde 5 Ekim Çarşamba günü grevdeyiz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bedelli askerlik ve tazminat hakkı Yemeksepeti kararını mahkeme iptal etti İnşaatta ortalama ücret ancak asgari ücret kadar Emekli uyardı: Sefalete mahkûm edene oy yok Kağıtta çan çaldı, grev başladı