Kurucusunun 6 yaşındaki çocuğunu ‘evlendirdiği’ ortaya çıkmıştı: Hiranur Vakfı “Kurumsal olarak ilgimiz yok” dedi!

BirGün yazarı Timur Soykan’ın yankı uyandıran yazısının ardından gündeme gelen Hiranur Vakfı, internet sitesinden konuya ilişkin açıklama yayınladı. “Konu ile kurumsal olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır” diyen ve suçlamaların iddiadan ibaret olduğunu öne süren vakıf, skandaldan “Bir aile içerisinde yaşandığı iddia edilen…” şeklinde söz etti.

HABER MERKEZİ

BirGün yazarı Timur Soykan’ın, kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatan yazısının ardından kamuoyunun gündemine gelen Hiranur Vakfı, internet sitesinden konuya ilişkin açıklama yayınladı.

“BirGün gazetesinde vakfımızın ismi zikredilerek verilen haberin içeriğinde yer alan ve mahkemelere intikal etmiş konu ile kurumsal olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır” sözleriyle başlayan açıklamada, “Süreci devam eden bir davanın iddianamesinde yer alan suçlamalar dava sonuçlanmadan sadece iddiadan ibarettir” iddiasında bulunuldu.

KÖTÜ NİYETMİŞ!

Davayı takip edeceğini belirten vakıf, “Hukuk sistemimize güveniyoruz ve mahkemenin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” dedi.

Vakıf olayı, “Bir aile içerisinde yaşandığı iddia edilen ve mahkemeye intikal etmiş dava” olarak tanımladı ve bu olay üzerinden “bir kurumu karalamaya çalışmanın” ve “İslami hassasiyetleri olan bütün insanları yaftalama niyetinde olmanın en hafif tabirle kötü niyet” olduğunu savundu.

“ALLAH’IN İZNİYLE FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Vakfın açıklaması şu sözlerle son buldu:

“Hiranur Vakfı olarak hiçbir kötü niyetin parçası olmayacağız ve Allah'ın izniyle faaliyetlerimize aynı inanç ve azimle devam edeceğiz. Bu süreçte vakfımıza yönelik yalan, iftira ve hakaret beyanında bulunan kışı ve kurumlar hakkında tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı da önemine binaen belirtmek isteriz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı İsmailağa’dan Cübbeli Ahmet açıklaması: Tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyeti kalmamıştır AKP'li Bursa Büyükşehir Başkanı Aktaş, 26 milyon liralık şirkete ortakmış Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı