Latif Şimşek'i darp eden kişi tutuklandı

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek’in bir televizyon programındaki tartışmalarının ardından Enginyurt ile birlikte geldiği ve Latif Şimşek’i darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

TV100 kanalında canlı yayında DP Milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma çıktı. Yayının ardından Cemal Enginyurt ile birlikte geldiği iddia edilen bir şüphelinin Latif Şimşek’i darp ettiği ileri sürülmüştü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şimşek’in şikayeti üzerine şüpheli hakkında soruşturma başlatmış ve gözaltı kararı verilmişti.

Adliyeye götürülen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Programın sunucusu Pınar Işık Ardor, yayına ara verildiği sırada Latif Şimşek'in darp edildiğini söyleyerek şunları ifade etmişti:

"Gerçekten çok üzüntülü bir olay yaşadık. Öncelikle TV100 yönetimi, tüm ekip arkadaşlarımız ve kendim dahil olmak üzere bu olayı şiddetle kınıyoruz. Fikirler uyuşmayabilir, insanlar birbirleriyle anlaşamayabilirler. Tartışma programlarını da bu yüzden yapıyoruz. Ancak şiddete yönelen görüntülere şahitlik ettiniz. Arkasından daha da kötü görüntüler yaşadık stüdyoda. Cemal Enginyurt’un koruması… Konu yargıya intikal ettirildi. Latif Şimşek de biraz kendine geldikten sonra yayına gelecek. Çünkü darp da edildi. Şiddetle kınıyoruz."

Savcılıktan yapılan açıklamada ise, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 06.08.2022 günü saat 22.00 sıralarında TV100 kanalında canlı yayın esnasında konuklardan milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında çıkan tartışma neticesinde milletvekili Cemal Enginyurt ile birlikte kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüphelinin Latif Şimşek'i darp etmesi olayı ile ilgili müştekinin şikayeti üzerine soruşturma başlatılmış olup, şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmiştir. Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında ise soruşturma evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecektir" ifadelerine yer verildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İsmailağa Cemaati'nde liderlik kavgası: Cübbeli Ahmet'ten açıklama Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı ve sağanak bekleniyor Otizmli gence bakıcı şiddeti Bahçeli'den Ferdi Tayfur'lu mesaj: Ben sana dost oldum sen düşman oldun Menzilcilerin kavgası, deprem dönemindeki vurgunu ortaya serdi: "Deliller karartıldı, yargı seyretti"