Madenciler Günü’nde patrona açık mektup: Haksızlığa son ver

Emek Servisi

Fiba Holding'e bağlı POLYAK madeninde hakkında tutulan 4 tutanak nedeniyle işten atılan Erdoğan Çapaklı, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü işsiz kutlamak zorunda kaldı. Çapaklı, FİBA Holding Başkanı Murat Özyeğin’e işe alınma talebiyle ilgili çağrıda bulunarak, haksızlığın giderilmesini istedi.

İzmir Kınık'taki madenin önünde işe geri alınmak için nöbet tutan Bağımsız Maden İş’te örgütlü 2 çocuk babası Çapaklı, "Haklıyız, haklı olduğumuz için de işimizi istiyoruz. Burada yapılan fiili işlem kesinlikle Anayasa ve işçi kanunlarına aykırı davranıştır. Benim arkamdan 4 tane tutanak tutup, bunu hiçbir şekilde disiplin kurulları çerçevesine almadan, fiili olarak işçiden savunma almadan, kendi kafalarına göre, hiçbir şekilde bildirim yapmadan işçiye bunu yapmışlardır. Bu hukuksuzluğu göstermektedir” dedi.

SENDİKA’DAN ÖZYEĞİN’E MEKTUP

Bağımsız Maden İş Sendikası da Çapaklı için başlatılan direnişin bugün ikinci aşamasına geçileceğini duyurdu. Sendika Fiba Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin’e açık mektup gönderdi. Sendikanın sağlıklı bir iletişim kurulması için maksimum çaba sarf ettiği kaydedilen mektupta, “Gelinen aşamada Anayasa ve kanunlarla güvence altına alınmış sendikal haklar ve faaliyetler konusunda gittikçe yoğunlaşan sorunlar yaşanması ve işletme düzeyinde bu sorunları çözmek için gerekli diyalog yollarının açık tutulmamasından şahsınıza bu mektubu yazmak zorunda kaldığımızı ifade etmek isteriz” denildi.

Yöneticilerin keyfi tutumu ve hukuksuz uygulamalarına dikkat çekilen mektupta, “301 madenci kardeşimizin ölmesi gibi oldukça dehşet verici bir sonuç üreten, Soma’da rastladığımız sorumsuz, profesyonellikten uzak, feodal yöneticilik profili Polyak’ta yeniden üretilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Yönetim ile iletişimin kesildiği kaydedilen mektupta şöyle denildi: “İşyerinde ve yörede oluşabilecek yeni olumsuzlukların önüne geçilebilmesi ve mevcut sorunların çözülebilmesi için sendikamız bu sürecin son bulmasını, tüm taraflar adına daha olumlu sonuçlar verecek çözümler uygulanmasını talep etmektedir.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı Maaş ödemeyen fabrikada diz boyu usulsüzlük İzin haklarında zaman aşımı Bakan Işıkhan'dan net açıklama: Asgari ücrete ara zam olacak mı?