Mahir Çayan’ın okulunda Kızıldere anmasına faşist ve ÖGB işbirliği ile saldırı!

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ndeki öğrenciler, Kızıldere'de katledilen Mahir Çayan ve yoldaşlarını anmak istedi. Anmaya özel güvenlik birimleri ve ülkücü öğrenciler saldırdı.

BirGün ANKARA

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ndeki fakültelerin öğrencileri, Mahir Çayan ve yoldaşlarını Kızıldere katledilmelerinin 50'nci yılında anmak istedi. Öğrenciler özel güvenlik görevlileri ile ülkücülerin saldırısına uğradı.

Anma için Mahir Çayan’ın okuduğu Siyasal Bilgiler Fakültesi avlusunda toplanmaya başlayan öğrenciler pankart asmak istedi. Özel güvenlik görevlileri ile ülkücü öğrenciler pankart asmaya çalışan öğrencilere saldırdı. Okulda bıçaklı görüntüleri ortaya çıkan M. K.’nin de aralarında bulunduğu ülkücüler, öğrencileri, "Göndereceğiz sizi bu okuldan, teröristsiniz" diyerek tehdit etti. Güvenlik görevlileri bazı öğrencileri kollarından tutarak sürüklemek istedi.

Solcu öğrenciler, "Kızıldere son değil, mücadele sürüyor", "Bu okuldan bir Mahir geçti, bin Mahir yetişiyor" sloganları atarken diğer grup tehdit ve hakaretlerde bulundu.

Öğrenciler, güvenlik görevlileri ile ülkücülerin her etkinliğe birlikte şiddet kullanarak müdahale ettiğini söyledi.

Grupların birbirinden uzaklaşması ile olay sona erdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı