Mahsa Amini'nin ölümü İtalya'da protesto edildi

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra ölümü, İtalya'da da protesto edildi. Protestolarda "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganı atıldı.

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltında gördüğü kötü muamelenin ardından komaya girerek hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor.

İran'da protestolar aralıksız devam ederken birçok ülkede bir araya gelen yurttaşlar da İran hükümetine tepki gösteriyor.

İtalya'nın başkenti Roma'nın işlek meydanlarından Repubblica'da Amini için yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe aralarında İtalyanlar ve İtalya'da yaşayan İranlıların olduğu kalabalık bir grup katıldı.

"Kadın, yaşam özgürlük" sloganıyla bir araya gelen binlerce kişi, sık sık "Hepimiz Mahsa Emini'yiz" ve "Özgürlük" sloganları attı.

Amini'nin ölümü Türkiye, Yunanistan, Fransa, Kanada gibi pek çok ülkede de protesto edildi.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Maraş'ta bir erkek evli olduğu Emine'yi silahla vurarak katletti Antalya'da kadın cinayeti: Boşanma dilekçesini geri çekti, bir gün sonra katledildi! Antalya'da bir kadın evli olduğu erkek tarafından bıçakla öldürüldü Seçimden bir gün sonra Kazakistan'da 'kadın ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele': Şiddetin cezası ağırlaştırıldı