"Makam talebim olmadı" diyen Sinan Oğan’a Mansur Yavaş’tan yanıt: Oldu!

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim çalışmalarının paylaşıldığı resmi hesaptan yapılan paylaşımda, Sinan Oğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan makam talep ettiği belirtildi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim çalışmalarının aktarıldığı resmi hesaptan yapılan paylaşımda, 2. turda Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan'ın, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan makam talep ettiği belirtildi. 

Yavaş'ın paylaşımında Oğan'ın, "Tabanımı ikna etmek için kamuoyuna deklare edilmesi gerekir, aksi halde ikna edemem" dediği de aktarıldı.

Mansur Yavaş, aynı hesaptan bir paylaşım daha yaparak Erdoğan'ı destekledikten sonra TRT'ye çıkarılan Sinan Oğan'ın burada kullandığı, "Parlamento ile cumhurbaşkanının farklı taraflarda olması ülkeyi krize götürür" sözlerini de alıntıladı.

Oğan ile Kılıçdaroğlu görüştüğünde Meclis dağılımının belli olduğunu hatırlatan Yavaş, "Baştan bu kanaatte olsaydınız ve gerçekten istikrarı düşünseydiniz Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmemeniz gerekirdi" dedi.

İlk turdaki seçim kampanyası sürecinde seçimlerin 2. tura kalması halinde muhalefete destek olabileceğinin sinyallerini veren Oğan, Erdoğan ile Dolmabahçe'de görüştükten sonra Cumhur İttifakı'na destek verdiğini duyurmuştu.

Oğan'ı aday gösteren Ata İttifakı'nı oluşturan siyasi partiler ise 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyor. 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Özel duyurdu: CHP, büyük emekli mitingi düzenleyecek Bahçeli'den Bakan Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi Bayraktar’a ‘yürü ya kulum’ denmiş Parayı öğüttüler Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul'da: İmamoğlu'nu ziyaret etti