Marmara öğrencileri rant planını kabul etmiyor

Marmara Üniversitesi öğrencileri Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Dragos Kampusu’na taşınması planına tepki gösteren Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, "Fakültelerimizi ranta açtırmayacağız, üniversitelerimizi savunacağız" açıklamasında bulundu.

Marmara Üniversitesi öğrencileri Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Dragos Kampusu’na taşınmak istenmesine karşı açıklama yaptı. Acıbadem Yerleşkesi önünde yapılan basın açıklamasında “Fakültelerimizi ranta açtırmayacağız, üniversitelerimizi savunacağız” dendi.

Öğrenciler şunu aktardı:

“Haydarpaşa Yerleşkemiz 2015 yılında Marmara Üniversitesi’nden Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredildi. Nişantaşı Yerleşkemiz, 2018 yılında öğrencilerden alınarak, ihale ile Emlak Konut’a AVM ve konut yapılması için peşkeş çekildi. Başıbüyük’te bulunan yerleşkemiz, külliyeye çevrilerek üniversitemiz ile hiçbir alakası olmayan bir şahsın ismi verildi. Bütün bunlar yaşanırken, ne üniversitenin öznesi olan öğrencilere soruldu ne de öğrencilerin mağduriyetleri ve talepleri duyuldu.

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Şimdi yine bir rant iddiası ile karşı karşıyayız. Acıbadem’de bulunan Güzel Sanatlar Fakültesinin, Dragos Yerleşkesine taşınacağı kararlaştırıldı. Güzel Sanatlar Fakültesinin taşınması ile boşalacak olan Acıbadem Yerleşkesine ise ne olacağı hakkında herhangi bir bilgilendirme yok. Okul yönetimine ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanına buradan soruyoruz: Acıbadem Yerleşkemizin akıbeti ne olacak? Acıbadem Yerleşkemiz de diğer yerleşkelerimiz gibi ranta açılacak mı?

Bu soruların cevabını alana kadar mücadele etmekte ısrarcıyız. Şehir merkezlerinin dışına itilmeyi de, kampüslerimizin peşkeş çekilmesini de kabul etmiyoruz. Marmara’nın ranta açılmasına, üniversitenin öznesi olan öğrencilere sorulmadan alınan kararlara karşı bundan sonrası hepimizde!”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi