Memurları üye yapmışlar

Aycan KARADAĞ

AKP’nin üye sayısı günden güne düşmeye devam ederken İzmir’de çok sayıda yurttaşın habersiz şekilde partiye üye yapıldığı açığa çıktı. Yargıtay’ın 7 Nisan itibariyle açıkladığı verilere göre, üye sayısında 5 binin üzerinde azalma meydana gelen iktidar partisinin 11 milyon 84 bin 224 üyesi var. Ancak partinin hedefi, 15 milyon üye yapmak. Seçmen kütükleri üzerinden başta sivil toplum kurularının temsilcileri ile üyeleri olmak üzere birçok yurttaşın vatandaşlık numaralarının alınıp partiye resmi üye yapıldığı öğrenildi. Habersiz üye yapılan kişilerin arasında kanunen yasak olmasına rağmen devlet memurlarının bulunması dikkat çekti.

YARGIYA TAŞINACAK

İzmir’de devlet memuru olarak görev yapan bir yurttaş, “e-Devlet’e girince ‘Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir-Ödemiş aktif üyesiniz’ ibaresini gördüm. Bu nasıl olur, anlamış değilim. Devlet memuru partiye üye olamaz. Buna rağmen habersiz üye olmuşum” dedi. Habersiz üye yapılan başka bir yurttaş, konuyu yargıya taşıyacağını belirterek, şöyle konuştu: “Sosyal medyada gezinirken bazı arkadaşlarımın habersiz üye yapıldıklarını gördüm. Ben de e-Devlet’e girdim ve AKP’ye üye olduğumu öğrendim. Üyeliğimi hemen iptal ettim. Ama bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım.”

AİLECE ÜYE YAPMIŞLAR

Aynı durumda olan bir diğer kişi ise tüm ailesinin habersiz üye yapıldığını söyledi: “Ben ve ailem üye değiliz ama CHP’liyiz. Arkadaşım, ‘Habersiz AKP’ye üye olmuşum’ diyerek, beni aradı. Ardından bir baktım ki ben, eşim ve eşimin annesini üye yapmışlar. Üyelikleri iptal ettirdik. Sabah bir kalkıyorsun, bir partiye üye oluyorsun. Böyle bir ülke olduk.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Gönül Seferberliği’ çağrısının ardından İzmir’de iki yıl önce de çok sayıda yurttaşın partiye üye yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
SGK: Emekli promosyonu ödemeleri için 19 bankayla protokol imzalandı Sandığa giderken bunları hatırla İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler Meteoroloji'den sağanak uyarısı Uzman isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini