Merdan Yanardağ, BirGün'deki yazısı nedeniyle açılan 'Cumhurbaşkanına hakaret' davasında hakim karşısına çıktı

TELE 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı 'hakaret' davası nedeniyle bugün hakim karşısına çıktı. Gazetemiz BirGün'de yayımlanan yazısı nedeniyle açılan davada savunma yapan Yanardağ, “Bu bir ideolojik suç üretimi” dedi. Duruşma 18 Temmuz'a ertelendi.

TELE 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya avukatıyla katılan Yanardağ, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasını reddetti.

TELE 1'de yayımlanan habere göre Yanardağ, BirGün'de yayımlanan ve söz konusu davaya konu olan yazısının akademik derinliği olan bir inceleme yazısı olduğunu, bilimsel literatür ve bilimsel kavramlar kullanılarak kaleme alındığını söyledi. Yanardağ, yazıda ‘hakaret’ içeren herhangi bir kelime kullanmadığını belirtti.

'İDEOLOJİK SUÇ ÜRETİMİ'

Yanardağ, hakkında açılan davaya ilişkin, “Bu bir ideolojik suç üretimi, kendileri hakaret etti. Cumhurbaşkanı aynı zamanda siyasi parti lideri” dedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 18 Temmuz'a erteledi.

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Merdan Yanardağ, 10 Nisan 2022 tarihinde gazetemiz BirGün için 'Faşizm ve İslamcı faşizm 1' başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Geçtiğimiz yılın eylül ayında basın mensuplarına konuşan Erdoğan, Yanardağ'ı hedef göstererek, “Bir de Merdan Yanardağ diye birisi var. O da Osmanlı hakkında ahlaksız ifadeler kullanıyor, hakaretler ediyor. Bu ifadeleri kesinlikle nefret suçuna da girer. Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım” demişti.

Merdan Yanardağ'ın davaya gerekçe gösterilen yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı AKP'li Bursa Büyükşehir Başkanı Aktaş, 26 milyon liralık şirkete ortakmış Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı İsmailağa’dan Cübbeli Ahmet açıklaması: Tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyeti kalmamıştır