Merdan Yanardağ paylaştı: Saray'ın yaptırdığı ankette Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a fark attı

Gazeteci Merdan Yanardağ, Saray'ın Genar Araştırma'ya Cumhurbaşkanlığı Seçimi için özel anket yaptırdığını söyledi. Ankete göre Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 53 oy oranı ile ilk sırada yer aldı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 42'de kaldı. Genar Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, Merdan Yanardağ'ın paylaştığı anketi yalanladı. Mart ayında yaptıkları anketi paylaşan Aktaş, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan 4.6 puan önde olduğunu iddia etti.

Saray'ın özel olarak yaptırdığı öne sürülen Genar Araştırma anketinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 9 puan fark attı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Saray'ın Genar Araştırma Şirketi'ne anket yaptırdığını söyledi.

Tele1'de yayınlanan '18 Dakika' isimli programda söz konusu anketin sonuçlarını aktaran Yanardağ, "Böyle bir bilgi bana geldi. Eğer yalanlarlarsa belgeleriyle, araştırmanın kendisiyle ortaya koyarım dedi.

Yanardağ'ın aktardığına göre, Saray'ın yaptırdığı Cumhurbaşkanlığı Seçimi anketinde ilk sırada Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 53 olarak ölçüldü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 42'de kaldıç

Diğer adaylar oy oranı da yüzde 5 oldu.

GENAR ARAŞTIRMA BAŞKANI YENİ ANKET PAYLAŞTI

Genar Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, Merdan Yanardağ'ın paylaştığı anketi yalanladı.

Aktaş, Mart 2023'te yaptırdıkları anketin sonucunu paylaştı.

Söz konusu ankete göre, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Erdoğan'ın oy oranı yüzde 52.3, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 47.7 görülüyor.

ANKETLERDE KILIÇDAROĞLU ÖNDE

Türkiye Raporu, Aksoy Araştırma, ORC, ALF, PİAR ve ADA’nın yer aldığı 6 farklı araştırma şirketinin son araştırmalarından çıkan sonuç Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkının 10 puana yakın olduğu yönünde.

Kılıçdaroğlu, bu anketlerin ortalamasına göre yüzde 54,23 oranında oy alırken Erdoğan’ın yüzde 45,7’de kaldığı görüldü. Türkiye Raporu, ittifakların oy oranlarını da bazıları iktidara yakın olduğu bilinen anket firmalarını da dahil ederek inceledi. Bu alanda 7 farklı anket firmasının sonuçlarına göre Millet ve Cumhur İttifakları yüzde 40, HDP yüzde 10, diğerleri ise yüzde 9,5 oranında oy alıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilini tekrar kamuya açtı Özel'den Erdoğan'a öğretmen ataması tepkisi Özgür Özel açıkladı: Erdoğan'la yüz yüze bir görüşmemiz olacak