Mobilya fiyatlarına şubatta en az yüzde 25 zam bekleniyor

2022’de gelen işçilik maliyetindeki artışların yanı sıra hammadde fiyatlarında da geriye dönüş olmadığı gibi yükselişin sürdüğünü kaydeden MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, "Fiyatlarımız en az yüzde 25 oranında artacak" dedi.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, geçen yıl ertelenen düğünlerin bu yıl yapılacak olmasının iç pazarda mobilya satışlarına katkı sağlayacağını söyledi, 1 Şubat’tan itibaren yüzde 25 zam geleceğine işaret etti. Güleç, sektördeki yüzde 50’lik indirimlerin ‘köpük’ olduğunu söyledi.

Pandemi nedeniyle ertelenen düğünler ve kapanan dükkanların da etkisiyle mobilya satışları düştü. Buna artan kira fiyatlarıyla birlikte mobilya alımlarının ötelenmesi de eklendi. Öte yandan 2021’de hammadde fiyatlarındaki artışla birlikte dövizdeki yükseliş mobilya fiyatlarına art arda zamların gelmesine neden oldu.

'HAMMADDE FİYATLARINDA ARTIŞ SÜRÜYOR'

Dünya’dan Leyla İlhan’a konuşan Güleç, mobilya fiyatlarına 1 Şubat’tan itibaren yüzde 25 zam geleceğini kaydetti. Güleç, 2022’de gelen işçilik maliyetindeki artışların yanı sıra hammadde fiyatlarında da geriye dönüş olmadığı gibi yükselişin hala sürdüğünü belirterek, "Bu da büyük bir tehlike. Ayrıca enerji maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte fiyatlarımız en az yüzde 25 oranında artacak" dedi.

'YÜZDE 50’LİK İNDİRİMLER KÖPÜK'

Sektörde yüzde 40 ila 50’lere varan indirimlerin ise gerçek indirimler olmadığını, bunların köpük fiyatlar olduğunu belirten Güleç şöyle devam etti: "Dolayısıyla tüketiciyi mutsuz eden bir uygulama. Sektöre de zarar veriyor. Bu maliyet artışı ortamında benim mağazama gelin; benim yapacağım en büyük indirim yüzde 5 ila 10’dur. Efsane Cuma günü, evlilik sezonu gibi dönemlere ve günlere özel indirimler tabii ki olacak ancak bunlar yüzde 10-20 olur. Bu durumda bindir indir yapıyorlar ki bu da doğru bir şey değil."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Dünya Bankası'ndan alınan kredide 'mülteci' şartı: CHP tepki gösterdi Zam yok, açlık var Maaşını taşımak isteyen emeklilere ‘faiz’ engeli Dolar/TL güne nasıl başladı? Fahiş fiyatlar boykot getirdi: "Hafta sonu kafe ve restoranlara gitmeyin"