Motorine zam bekleniyor

Petrol ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar nedeniyle motorinde gece yarısı itibariyle 80 kuruşluk zam geleceği belirtildi.

Brent petrol fiyatlarındaki ve dövizdeki değişimle birlikte akaryakıt fiyatları da değişkenlik gösteriyor.

HaberTürk'te yer alan bilgiye göre, 21 Mart 2023 Salı gününden geçerli olmak üzere motorine 80 kuruş zam bekleniyor.

Motorin grubuna geçen günlerde 1,34 TL'lik indirim yapmış, bu indirimle birlikte motorin benzin fiyatının altına inmişti.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 19,61 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 20,54 liradan satılıyor.

Ankara'da ise benzinin litre fiyatı 20,88, motorinin litresi 19,94 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Akaryakıt fiyatlarında uygulanan eşel mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla dengelenmeye çalışılıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ekonomi seneye düzelir inşallah! Gram altında yeni rekor! Dövizde yüksek seyir tam gaz: Dolar/TL ne kadar oldu? Altın fiyatlarında son durum 'Sayım' söylentisi fındık fiyatlarını düşürdü