Muğla’nın kredi notu yine AAA

BirGün EGE

Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan kredi değerlendirmesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi tekrar "Ulusal Uzun Vadeli Notunda" AAA alarak zirvede yer aldı. Bu şekilde Muğla Büyükşehir Belediyesi Nisan 2021’den bu yana yapılan 5 değerlendirmeden de en yüksek notu aldı.

Fitch Ratings tarafından yapılan, ülkelerin ve kurumların mali yapıları incelenerek kredi notunun belirlendiği değerlendirme sonuçlarından Muğla Büyükşehir Belediyesi güçlü mali yapısıyla en yüksek notları almayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi harcamaların sürdürülebilirliği, ayarlanabilirliği, borç ve likitide sağlamlığı gibi alanlarda gösterdiği mali disiplini nedeniyle, "Ulusal Uzun Vadeli Not" alanında AAA alarak en yüksek kredi notuna sahip olmaya devam ediyor.

Bunun yanı sıra aynı değerlendirmede Muğla Büyükşehir Belediyesi “Bağımsız Finansal Kredi Profili” notunda birçok belediye arasından Ankara’nın ardından ilk sırada yer aldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ahmet Akın’dan tehdit iddialarına sert tepki TPI Kompozit’te 6 işçi işten çıkartıldı Buca’da ‘Halk Buluşması’ CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay: Eşit ve adil hizmet sözü veriyorum Ege'nin ünlü gazozları