Mustafa Destici: Kişi başı milli gelirimiz 20 bin dolara çıkmamışsa, sebebi vatan hainleridir

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün Türkiye’de emeklilerin düşük maaş almasını ve kişi başı milli gelirin 20 bin dolara çıkmamasını “vatan hainlerine” bağladı. Destici, “Türkiye’nin Türk milletinin ekonomik anlamda zorda kalmasının geride kalmasının sebebi vatan hainleri ve onların destekçileridir” dedi.

AKP ve MHP ile birlikte Cumhur İttifakı’nın ortaklarından olan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara’da Sincan Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan ve PKK’ye eleştirilerde bulunan Destici, konuyu bir anda ekonomik krize getirerek, Türkiye’deki ekonomik problemleri hükümetin politikalarından bağımsız değerlendirdi.

İHA’nın aktardığına göre Destici, emeklilerin düşük maaş almasından ve kişi başı milli gelirin 20 bin dolara çıkmamasından “vatan hainlerini” sorumlu tutarak şu yorumu yaptı:

“Eğer bugün bizim emeklimiz böyle düşük maaş alıyorsa, bizim kişi başı milli gelirimiz 20 bin dolarlara çıkmamışsa, aynen şehitlerimizin kanının vebali nasıl PKK’lılarda onları destekleyen HDP başta olmak üzere siyasi yapılardaysa, işte Türkiye’nin Türk milletinin ekonomik anlamda zorda kalmasının geride kalmasının sebebi de bu vatan hainleri ve onların destekçileridir.”

“KILIÇDAROĞLU’NU TWEETİNİ SAMİMİ BULMASM DA ÖNEMLİ BULUYORUM”

Destici öte yandan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ çıkışını da samimi bulmasa da önemli bulduğunu ifade etti. “28 Şubat’ta CHP’nin öncülüğünde başörtülü kardeşlerimize yapılan zulümler aklıma geldi” diyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun attığı tweeti, söylediklerini samimi bulmasam da önemli buluyorum. Geçmişte gene CHP hatta Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yönetimde olduğu, genel başkan olduğu ilk yılları da buna katabiliriz. Grup başkan vekili olduğu yıllarda biliyorsunuz başörtüsü ile ilgili yasal ve anayasal düzenlemeleri iptali için anayasa mahkemesine götüren bir CHP vardı bunları unutmadık. Ben bunları tamamen bir siyasi manevra olarak değerlendiriyorum.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bahçeli'den Bakan Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi Özgür Özel-Erdoğan zirvesinin detayları netleşiyor Meclis çoğunluğu CHP’ye geçen İzmit’te 25 yıllık TÜGVA ve ENSAR protokolleri iptal! Devlet Bahçeli’nin 'Şimşek' çıkışı: Yeni Akit şaşırdı, Yeni Şafak sansürledi Bilge Yılmaz İYİ Parti’den istifa etti: Akşener'e eleştiri