Müzisyen Onur Şener cinayetinde 3 tutuklama

Ankara’da müzisyen Onur Şener cinayetiyle bağlantılı olarak gözaltına alınan 5 şüpheliden Ali Gündüz, Semih Soyalp ve İlker Karakaş, 'kasten öldürme' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan iş yerinin güvenlik kameralarının kırık olması dikkat çekti. Tutuklananlardan ikisinin Çalışma Bakanlığı’nda bürokrat, diğerinin ise kamu savunma şirketi TAİ’de mühendis olduğu ortaya çıkmıştı.

Ankara Çayyolu’ndaki bir eğlence yerinde üç kişi, istekte bulundukları şarkıyı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener’i ağır yaraladı. Şener, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Saldırganlardan ikisinin Çalışma Bakanlığı’nda bürokrat, diğerinin ise kamu savunma şirketi TAI’de (Turkish Aerospace Industries -Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ -TUSAŞ- ) mühendis olduğunu açıkladı.

AA’nın aktardığına göre Ankara Başsavcılığı’nın talimatı üzerine, Şener’in ölümüyle bağlantılı olduğu öne sürülen beş şüpheli polis ekibi tarafından gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Ali Gündüz (36), Semih Soyalp (36), İlker Karakaş (35), Jale E (36). ve Gözde G (36)., Ankara Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Ali Gündüz, Semih Soyalp. ve İlker Karakaş, 'kasten öldürme' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İHA'nın aktardığına göre Gündüz ve Semih Soyalp, ilk ifadelerinde, Onur Şener’i İlker Karakaş’nin öldürdüğünü, kendilerinin ise ayırmaya çalıştığını ileri sürdü. Karakaş ise Şener’i kendisinin öldürmediğini ve kimin yaptığını bilmediğini iddia etti.

Öte yandan saldırının gerçekleştiği iş yerinin güvenlik kameralarının kırık olması ise dikkat çekti.

Şüphelilerin tümü sağlık kontrolü ve adliyeye, yüzleri gizlenerek götürüldü.

ONUR ŞENER, ARKADAŞLARIYLA DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI YAPIYORDU

Onur Şener'in 10 yıllık arkadaşı Önder Çimenoğlu, DHA'ya yaptığı açıklamada normalde mekanın saat 01.00'de kapandığını belirterek, "Onur, bu saatten sonra çocukluk arkadaşlarıyla doğum günü kutluyormuş içeride. 3-4 müşteri de dışarıdan katılıyor, mekan sahibi de ses etmiyor fakat bir şarkı isteğinde bulunuyorlar. O ara, 'Ben bilmiyorum' ya da 'Çalamıyorum' gibi bir ifade kullanıyor, onlar da sinirleniyor. Çalışan arkadaşlar dışarı çıkarıyorlar, tartışıyorlar. Zaten sokakta da kimse yok. Onur kardeşimin boğazını kesiyorlar ve vefat ediyor. 10 senedir tanıyorum, çok iyi bir arkadaşımızdır" dedi.

İRFAN DEĞİRMENCİ, SALDIRGANLARIN SUÇ KAYITLARINI AÇIKLADI

Gazeteci İrfan Değirmenci, sosyal medya hesabından Onur Şener'in ölümüne ilişkin yaptığı paylaşımda Şener ile kendisinin ortaokul arkadaşı olduğunu söyledi. "Asla bu davanın peşini bırakmayacağım" diyen Değirmenci, Şener'in ölümünden sorumlu tutulan şüphelilerin suç kayıtlarını da açıkladı.

Şener'e saldıranların profilleriyle ilgili bilgiler veren Değirmenci, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda şunları kaydetti:

"Ortaokul arkadaşım. Sınıfın en parlak öğrencisiydi. Basketbol oynar, gitar çalardı. İmrenirdik Ona. Katilleri sanmasın ki bu cinayet örtülür. Katlettikleri, çocukluğummuş gibi hissediyorum. Asla bu davanın peşini bırakmayacağım! Şüphelilerden biri Ali Gündüz. Ankara'da Çalışma Bakanlığı'nda iş müfettişi. Diğeri Semih Soyalp, TAİ'de elektrik mühendisi, taksirli yaralama suçundan kaydı mevcut. Digeri İlker Karakaş, İstanbul'da Çalısma Bakanlığı'nda müfettiş. İkisi görevi yaptırmamaktan 3 suç kaydı var."

NE OLMUŞTU?

Onur Şener

2 Ekim'de Ankara Çayyolu semti Mutlukent Mahallesi'ndeki eğlence mekanına gelen bir grup, o sırada sahnede olan 45 yaşındaki müzisyen Onur Şener'den şarkı istedi. Şener'in şarkıyı bilmediği için grubun isteğini reddetmesi üzerine, gruptan 3 kişi müzisyenle tartışmaya başladı.

Şener mesaisi bittikten sonra mekan çıkışında, bu grubun fiziksel saldırısına uğradı. Boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen 1 çocuk babası Şener, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı