Nebati'den EYT kredisi açıklaması: Hazırlıklar başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, düzenleme sonrasında emekli olacakların kıdem tazminatına ilişkin işverene yönelik kredi paketi konusunda hazırlıkların başlatıldığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.

Twitter'dan paylaşım yapan Nebati, EYT düzenlemesi sonrasında emekli olacakların kıdem tazminatı için şirketlere kredi verileceğini ve hazırlıkların başlatıldığını duyurdu.

Nebati paylaşımında şunları kaydetti:

"Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır."

Son aşamaya gelinen EYT düzenlemesinin bu ay içinde Meclis'e gelmesi bekleniyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiren EYT düzenlemesiyle ilk etapta 1,5 milyondan fazla kişi emeklilik hakkı kazanacak.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Rekora doymuyor: Gram altında yeni zirve Dolar/TL tarihi zirve seviyesine yakın SPK'den 2 gerçek ve 2 tüzel kişiye toplam 5,5 milyon lira idari para cezası Ekonomi seneye düzelir inşallah! Altın fiyatlarında son durum