Nebati’den içi boş iddia: Büyümenin vatandaşlarımıza yayılmasına önem veriyoruz

Türkiye ekonomisinin rekorlar kırarak büyüdüğünü savunan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, “Büyümenin tabana ve tüm vatandaşlarımıza yayılmasına önem veriyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete enflasyonun 12 puan altında zam yapılmasından sadece 5 gün sonra yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisindeki büyümenin vatandaşlara yayılmasına büyük önem verdiklerini ileri sürdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nebati, "Ülke ekonomimiz sağlıklı, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye, her ay yeni ihracat rekorları kırmaya ve istihdamımızda somut artışlar kaydetmeye devam ediyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün, dünya genelinde yaşanan tüm küresel ekonomik sorunlar ve hızlı fiyat artışlarına rağmen ülke ekonomimiz sağlıklı, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye, her ay yeni ihracat rekorları kırmaya ve istihdamımızda somut artışlar kaydetmeye devam ediyor. Türkiye Ekonomi Modelimizi kararlılıkla uygulayarak daha güçlü bir üretim ekonomisi olma yolunda ilerlememizi sürdürüyor, büyümenin tabana ve tüm vatandaşlarımıza yayılmasına önem veriyoruz" dedi.

Nebati’nin bu iddialarından 5 gün önce ise, asgari ücrete 6 aylık enflasyonun 12 puan altında zam yapılması kararı alınmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ekonomi seneye düzelir inşallah! Gram altında yeni rekor! Altın fiyatlarında son durum Dövizde yüksek seyir tam gaz: Dolar/TL ne kadar oldu? 'Sayım' söylentisi fındık fiyatlarını düşürdü