Nebati: Enflasyonu inşallah çok daha aşağılara indireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, baz etkisiyle düşen enflasyon için, "Beklentilerdeki iyileşmeyle birlikte kasım ayında düşüşe başladı. Bu eğilim aralık ayında da artarak devam etti. Kasım ayında boynunu, aralık ayında belini kırdık" dedi. Nebati, "Enflasyonu inşallah çok daha aşağılara da indireceğiz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Yüzyılı Zirvesi & Para Sohbetleri" programında konuştu.

Nebati açıklamasında, "Ülkemizin bu başarılarının her bir aşaması, Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü ve vizyoner liderliğiyle örülmüş ve imar edilmiştir. Kimse bunun aksini iddia edemez. Esasen Türkiye Ekonomi Modeli, üretim odaklı ve kapsayıcı bir büyümeyle inşa etmeye devam ettiğimiz güçlü yarınlarımızın, yani Türkiye Yüzyılı'nın da teminatı niteliğindedir. Bizler yatırımda, istihdamda, üretim ve ihracatta beraberce atılımlar yapmaya devam ederken ülkemizi bu kulvarların her birinde çok daha ilerilere yine birlikte taşıyacağız" dedi.

Enflasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Nebati, "Öte yandan, 2022 yılını küresel sarsıntıların gölgesinde yüksek bir enflasyonla geçirmiş olsak da aldığımız önlemler ve beklentilerdeki iyileşmeyle birlikte kasım ayında düşüşe başladı. Bu eğilim aralık ayında da artarak devam etti. Kasım ayında boynunu, aralık ayında belini kırdık. Bu iş sırayla. Milletimiz ve ekonomideki tüm paydaşlarımızla birlikte mücadele vererek, enflasyondaki artış eğilimini aşağı yönlü çevirmeyi hep birlikte başardık" ifadelerini kullandı.

Nebati, şöyle devam etti: "Enflasyonu inşallah çok daha aşağılara da indireceğiz. Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında etkin destek ve teşvik programları uygulamayı sürdürüyoruz. Gençlerimizden, kadınlarımıza, esnafımızdan, çiftçimize, sanayicimizden turizmcimize kadar, üreten, istihdam oluşturan, ülkemize değer katan her kim varsa aralıksız bir şekilde desteklemeye devam ediyoruz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ekonomi seneye düzelir inşallah! Gram altında yeni rekor! Altın fiyatlarında son durum Dövizde yüksek seyir tam gaz: Dolar/TL ne kadar oldu? 'Sayım' söylentisi fındık fiyatlarını düşürdü