Nurgül Altıntaş'ı öldüren bekçi Eyüp Doğan hakkında müebbet talebi: "Aldattı savunması suçtan kurtulmaya yönelik"

İstanbul'da, Nurgül Altıntaş'ı öldüren bekçi Eyüp Doğan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, maktulün Doğan'ı 'aldattığı' şeklindeki savunma 'suçtan kurtulmaya yönelik' olarak değerlendirildi.

İstanbul Kağıthane'de, Nurgül Altıntaş'ı bir parkta silahla ateş ederek öldürdüğü için yargılanan bekçi Eyüp Doğan hakkında müebbet hapis istendi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu Eyüp Doğan ile avukatları katıldı.

Nurgül Altıntaş'ın annesi Emine Aktaş ve avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da hazır bulunduğu duruşmada Eyüp Doğan'ın savunması alındı.

Olayla ilgili önceki celse çağrılan tanıkların dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı esasa ilişkin görüşünü açıkladı.

MÜTALAADAN

Mütalaada, sanık ile maktul arasında 2 yıldır ilişki bulunduğu, olay günü maktulün nerede olduğunu öğrenmeye çalışan sanığın adresi tespit etmesi üzerine Mecidiyeköy'de maktulle buluştuğu anlatıldı. Doğan'ın, Kağıthane'de bir parkta maktule silahla 10 el ateş ederek ölümüne neden olduğu kaydedildi.

Mütalaada, Doğan'ın suçunu reddetse de savunmasında 'sinir krizi geçirerek' maktulü öldürdüğünü kabul ettiği belirtilirken, maktulün Doğan'ı 'aldattığı' şeklindeki savunmayı 'suçtan kurtulmaya yönelik' olarak değerlendirildi.

Suçun "haksız tahrik" altında işlediğine dair delil bulunmadığı bildirilen mütalaada, Doğan'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Tarafların mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etmesi üzerine duruşma, Doğan'ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.

NE OLMUŞTU?

25 Eylül 2021'de akşam saatlerinde kiralık bir araçla Kağıthane Merkez Mahallesi'ndeki Yunus Emre Parkı'na gelen 35 yaşındaki Nurgül Altıntaş ile Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bekçi Eyüp Doğan arasında tartışma çıkmıştı. Üzerindeki tabancayı çıkaran bekçi Doğan, ateş ettiği Altıntaş'ı ağır yaralamış, sonrasında da kaçmıştı.

Doğan'ın silahından çıkan 10 kurşunla yaralanan kadın tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybederken, güvenlik kameralarını inceleyen ekipler Doğan'ı gözaltına almıştı.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Antalya'da bir kadın evli olduğu erkek tarafından bıçakla öldürüldü Maraş'ta bir erkek evli olduğu Emine'yi silahla vurarak katletti CHP'li Bankoğlu kadroların cinsiyete göre dağılımlarını sordu: Devlet kurumlarında kadın temsil oranları ne? Kazakistan'da 'kadın ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele': Şiddetin cezası ağırlaştırıldı Antalya'da kadın cinayeti: Boşanma dilekçesini geri çekti, bir gün sonra katledildi!