O artık Aaron Goldsmith: Zarrab yeni bir hayata başlamış!

Bir dönem Türkiye’de AKP iktidarının gözde iş insanlarından olan Reza Zarrab’ın ABD’de itirafçı olup tahliye edildikten sonra ‘Aaron Goldsmith’ adını aldığı ve bir binicilik merkezi kurduğu ortaya çıktı.

Türkiye’de bir dönem AKP iktidarının gözde iş insanlarından olan, devlet yetkilileriyle yakın ilişkiler kuran ve daha sonra ABD’de kara para aklama suçundan tutuklanan İran kökenli Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf), itirafçı olup tahliye edildikten sonra yeni bir hayata başladığı ortaya çıktı.

Fetullahçı örgüte yakınlığıyla bilinen “Tr724” adlı internet sitesinde, Zarrab’ın yeni adı ve işi duyuruldu.Habere göre, ABD’nin Florida eyaletinde Next Level Performance Center isimli bir şirket kuran Reza Zarrab, kimliğini değiştirdi ve ‘Aaron Goldsmith’ ismini aldı.

Sözcü gazetesi ise binicilik ve at yetiştiriciliği üzerine yayın yapan PS Dressage isimli bir internet sitesinde, 5 Şubat 2021 tarihinde kurulan Next Level Performance’ı tanıtan bir içerik yayımlandığını aktardı.

Florida'nın güneyinde inşa edilen ve bu yılın başlarında kurulan at binicilik merkezinin tanıtımının yapıldığı haberde, eski bir eğitimci olan Madeleine Bendfeldt'in açıklamaları dikkat çekiyor. Bendfelt, “İki ay önce Almanya'da Sonata ile birlikte çalışmak için Aaron Goldsmith'in yanına geldim. Carolina Roffman'ın çabalarından dolayı çok minnetarım” dedi.

“TASARIMI ÇOK ÜSTÜN”

Haberde, “Next Level Performance Center, yeni ve inovatif bir eğitim merkezi. Soutwest Ranches ve Wellington'da bulunuyor. Belirli sayıda biniciye hizmet veren butik bir ortam yaratan yerin tasarımı çok üstün. Buranın yaratıcısı ve sahibi Aaron Goldsmith, binicilere ‘biniciliği sonraki seviyeye taşımak için’ gerekli malzemeleri ve ortamı sağlamayı hedeflediklerini söyledi” ifadesi kullanılıyor.

“20 YILDIR SEKTÖRÜN İÇİNDEYİM”

Goldsmith adını alan Zarrab, “Neredeyse 20 yıldır bu sektörün içindeyim ve genelde sıçrama üzerine çalışıyordum ve şimdi at terbiyesi konusuna da eğilmeye başladık. Tanrıya şükür arkamda çok iyi bir ekip var” dedi.

Zarrab, “Sonata'yı ilk gördüğümde bu atın harika olduğunu hissetmiştim. Onun yetiştiricisi Maryanna Haymon'a minnettarım. Elbette Caroline Roffman da onu geliştirerek harika bir iş çıkardı. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederim” ifadesini kullandı. Sonata isimli atın ‘çok özel’ olduğunu dile getiren Zarrab, gelecek yıl bu atı yarıştıracağını da aktardı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Belçika Başbakanı: PKK için gösteri tolere edilemez Avustralya Alice Springs'te 18 yaş altına sokağa çıkma yasağı 2024 Avrupa Parlamentosu seçimleri: Avrupa’yı sağ mı yönetecek? "Gemi çarpması sonucu yıkılan köprünün yeniden yapımı hızlı olmayacak" Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna saldırı